PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Főoldal
Hírek

Csökkenti szakkolégiumait a kulturális alap
Jövő héten dönt a Nemzeti Kulturális Alapprogram(NKA) 13 tagú főbizottsága a szakmai kollégiumok számának csökkentéséről - tudtuk meg Harsányi Lászlótól, az NKA elnökétől.
Bővebben »


Kedvezményes táborozási lehetőségek Pest megyei gyermek és ifjúsági közösségeknek!
A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány táborozási lehetőséget kínál általános- és középiskolák, gyermek- és ifjúsági szervezetek, egyesületek, művészeti, erdei iskolai csoportok, természetjáró közösségek, részére.
Bővebben »


Nincs veszélyben a civil szervezetek támogatása
A költségvetési intézményekhez hasonlóan a Nemzeti civil alapprogram számára is tartalékképzési és maradványképzési kötelezettséget ír elő a törvény, ám ezek nem veszélyeztetik a civil alap forrásait: a kollégiumok a teljes 5,7 milliárd forint pályázati keretről tették közre felhívásaikat.
Bővebben »


Előadások a munkajogról: Középpontban az intézmények, a dolgozók sorsa
A folyamatos törvénymódosítások és szigorítások egyre inkább sújtják a közalkalmazottakat. Létfontosságú, hogy adott helyzetben a szakemberek tisztán lássanak és felismerjék a kihasználható lehetőségeket.
Bővebben »


Péntektől kapható az egységes busz-, vonat- és BKV-bérlet
Augusztus 26-tól (péntektől) kaphatóak a Budapesti Közlekedési Szövetség egységesített bérletei, melyek Budapest közigazgatási határán belül érvényesek a MÁV, a Volán és a BKV járműveire. A béreletek 10 százalékkal kerülnek többe a BKV havi bérleténél.
Bővebben »


Bemutatkozott a gödöllői kastély új ügyvezetője
"Magyar Salzburg"-gá kívánja fejleszteni a gödöllői kastélyt az üzemeltető kht. új ügyvezető igazgatója. Az elképzelések szerint bővülne a kulturális kínálat, és egy kétszáz fős szállót is építenének.
Bővebben »


Januári karácsony - interjú Bozóki András miniszterrel
Nemcsak tartalékot, hanem maradványt is képeznie kell a kulturális tárcának - tudtuk meg Bozóki András kulturális minisztertől, akinek területén számos nyitott kérdés van. Beszélgetésünk végtelenített lehetne, ezért csak a legégetőbbeket érintettük: NKA-t, Operaházat, kortárs zenét, PANKKK-ot, Divatcsarnokot.
Bővebben »


Vitaindító miniszteri kiáltvány a kulturális politikáról
Milyen legyen a kulturális politika a 21. században? - Bozóki András kulturális miniszter kiáltványa, mely megjelent a Népszava Szép Szó című mellékletében.
Bővebben »


MNE Vándorgyűlés, Szeged
Magyar Népművelők Egyesülete XXII. Vándorgyűlése Szeged, 2005. október 12-13-14. (programtervezet)
Bővebben »


A Magyar Művelődési Intézet regionális iroda hálózatának helyszínei és irodavezetői
A Magyar Művelődési Intézet a Regionális Programok Főosztálya keretén belül hozta létre regionális irodahálózatát. A régiós irodák helyszínéről és a napokban megválasztott irodavezetők személyéről az alábbiakban tájékozódhatnak.
Bővebben »


Megalakult a Magyar Szín-Játékos Szövetség
Nyílt levél: Kedves Barátunk, Kollégánk, Partnerünk és Támogatónk! Értesítünk, hogy 2005. április 16-i közgyűléseinken a szervezetek tagsága úgy döntött, hogy a Magyar Színjátékos Szövetség és a Szabad Színjátszásért Egyesület egyesülése nyomán létre hozza a Magyar Szín-Játékos Szövetséget.
Bővebben »


A PMKI és a Pest Megyei Népművelők Egyesületének hírei
- A Pest Megyei Népművelők Egyesülete szeptember 13-án 11 órakor jubileumi ezüstgyűrűvel köszönti a megye közművelődésében 10, 15, 20 és 25 éve dolgozó munkatársait, a Megyeháza konferenciatermében tartandó ünnepségen.
Bővebben »


A Népi Mesterségek Pest Megyei Egyesülete hírei
A Népi Mesterségek Pest Megyei Egyesülete 2005. február 7-én tartotta közgyűlését a Pest Megyei Közművelődési Intézetben, a Megyeháza épületében.
Bővebben »


Hogyan kerülhetnek fel az információk a www.erikanet.hu -ra?
Kedves Kollégák!

Intézményeitek hozzánk eljuttatott információi alapján - amelyeket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldtök - frissítjük az ERIKANET.hu országos közművelődési adatbázist, illetve az információ jellegétől függően saját adatbázisunkat is.
Bővebben »


"Tárgyalkotó népművészet Pest megyében" c. kiadványunk
2005. februárjában jelent meg a Pest Megyei Közművelődési Intézet újabb kiadványa, amely a „Tárgyalkotó népművészet Pest megyében” címet viseli.
Bővebben »


"Találkozások a kultúrával" kiadványsorozat
A Magyar Művelődési Intézet és az MTA Szociológiai Kutató Intézet 2004. nyarán hat kötetből álló sorozatot indított útjára "Találkozások a kultúrával" címmel, amelynek már három kötete megjelent.
Bővebben »


Díjmentes múzeumi belépők
Meghosszabbították 2005-re a muzeális intézmények díjmentes látogatását biztosító igazolást. A tájékoztató megjelent a Kulturális Közlöny 2005. január 3. számában is.
Bővebben »


Strukturális Alapok a KultúrPont Iroda honlapján
A KultúrPont Iroda honlapján lévő dokumentumtárba folyamatosan töltik fel a Strukturális Alapokkal és a Nemzeti Fejlesztési Tervvel kapcsolatos letölthető dokumentumokat. Az oldalon a témához kapcsolódó linkgyűjteményt is találnak.
Bővebben »


Elkészült a közművelődés kategória és fogalomrendszerének webes változata
A fogalmak elérhetőek a www.bmknet.hu Közművelődési szakemberek / Minőségbiztosítás rovatában
Bővebben »


Kultúra és Európai Unió
Kultúra és Európai Unió tanfolyam, EU-s pályázatírói tréning, a kultúrát érintő nemzetközi konferenciák, ösztöndíjak, partnerkeresők, pályázatírói tanácsadás.
Bővebben »


Pályázatíró tanfolyam
A KultúrPont Iroda EU-s pályázatírói tanfolyamokat szervez közművelődés és művészeti témakörökben. Igény szerint, a megfelelő hallgatói létszám megléte esetén (15-20 fő) kihelyezett kurzusokat is szervez.
Bővebben »


Pályázatok

XVII. ORSZÁGOS SZőTTESPÁLYÁZAT - összefoglaló
A szövők legrangosabb országos megmérettetése 1967 óta kerül megrendezésre. Az 1980-as évektől kezdve 3 évenként kerül rá sor, az idei a XVII. pályázat.
Bővebben »


Pályázat Pest megyei kitüntető díjakra
A pályázat beadási határideje: szeptember 23.
Bővebben »


"Táncház -- Népzene 2006"
A Hagyományok Háza Népművészeti Műhelye a Magyar Művelődési Intézet "Táncháztalálkozó" sorozatának folytatójaként ötödször ír ki lemezpályázatot hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, illetve énekegyüttesek részére.
Bővebben »


XVI. Országos Fazekaspályázat
A HAGYOMÁNYOK HÁZA Népi Iparművészeti Osztálya és a KECSKEMÉTI NÉPI IPARMűVÉSZETI MÚZEUM meghirdeti a XVI. ORSZÁGOS FAZEKASPÁLYÁZATOT
Bővebben »


Az érdekeltségnövelő pályázaton nyert közművelődési támogatások Pest megyei nyertesei
A helyi önkormányzatok KöNYVTÁRI ÉS KöZMűVELőDÉSI érdekeltségnövelő támogatásáról szóló NKöM rendelet alapján nyújtott 2005. évi, KöZMűVELőDÉSI támogatások Pest megyében:
Bővebben »


Térítésmentes weblapkészítés non profit szervezeteknek, kisvállalkozóknak, magánszemélyeknek
A Mátrix Alapítvány non profit weblapkészítő programjának célja, hogy segítse a szektorok optimális kommunikációját, a sikeresebb működést, a hatékonyságot.
Bővebben »


Hagyományos közművelődési tevékenységek, kulturális előadások, képzések támogatása
A pályázat célja olyan hagyományos közművelődési tevékenységek támogatása, melyek kifejezetten a helyi lakosság kulturális alapismereteinek a bővítését szolgálják előadások, képzések formájában.
Bővebben »


Falufejlesztés és -felújítás, a vidék tárgyi és szellemi örökségének védelme és megőrzése támogatása
Kiíró: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
Pályázat címe: A falufejlesztés és -felújítás, a vidék tárgyi és szellemi örökségének védelme és megőrzése támogatása
Bővebben »


East East Program, közép- és kelet-európai együttműködések
Kiíró: Soros Alapítvány
Pályázat címe: East East Program, közép- és kelet-európai együttműködések
Bővebben »


Grundtvig pályázat
A Tempus Közalapítvány idén is meghirdeti a Grundtvig európai együttműködés, felnőttoktatási, tanulási és hálózatépítési program pályázatait.
A Grundtvig program célja, hogy európai együttműködési tevékenységek révén elősegítse a felnőttoktatás európai dimenziójának kialakulását. A szakmától független, általános ismeretek oktatását támogatja.
Bővebben »


Felhívások

Felhívás amatőr színjátszó képzésre
Pest megyei művelődési intézmények, általános iskolák igazgatói figyelmébe!
Bővebben »


Nemzetközi Kaleidoszkóp VersFesztivál
A Magyar Versmondók Egyesülete és két tagszervezete, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület, a Budapesti és Közép-magyarországi Versmondó Egyesület megrendezi a VII. Nemzetközi Kaleidoszkóp VersFesztivált.
Bővebben »


Felhívás a NCA civil jelöltállítási rendszerében való részvételre
FELHÍVÁS a Nemzeti Civil Alapprogram civil jelöltállítási rendszerében való részvételr
Bővebben »


Tehetségkutató Színműíró Verseny
A Magyar Rádió Rt. és a XXI. sz. Magyar Drámájáért Alapítvány meghirdeti a IV. Tehetségkutató Színműíró Versenyét.
Bővebben »


Hon- és népismereti levelező verseny 5-6. és 7-12. osztályosok részére
Forgószél és Garabonciás a Hagyományok Háza hon- és népismereti levelező versenye 5- 6. és 7-12. osztályosok részére
Bővebben »


Kodály Zoltán IV. Magyar Kórusverseny - 2006
Időpont: 2006. november 23 - 26.
Bővebben »


Digitális- és nagyformátumú filmes Fotósuli
Fotóiskolánk filozófiája, hogy magasfokú szakmai hozzáértéssel, a rendelkezésre álló legjobb tanítási módszerek és technikai eszközök, megoldások alkalmazásával, gyakorlatias formában megtanítsuk leendő hallgatóinkat a fotózás technikájára.
Bővebben »


III. Országos Felnőttképzési Konferencia
A Felnőtt Tanulók Hetének nemzetközi hálózatához kapcsolódva a felnőttképzés-művelődés területén tevékenykedő intézmények, szervezetek együttműködésével az elmúlt évek szeptemberében megrendezésre került "A MűVELőDÉS HETE - A TANULÁS üNNEPE" c. programsorozat.
Bővebben »


IX. Országos Falusi Színjátszó Találkozó és Konferencia
Az egri Bartakovics Béla Művelődési Központ (volt Megyei Művelődési Központ) és a Magyar Művelődési Intézet, valamint az adácsi József Attila Művelődési Ház szervezésében – a Magyar Szín-Játékos Szövetség szakmai támogatásával – ez évben is megrendezésre kerül Adácson az Országos Falusi Színjátszó Találkozó és Konferencia, november 25-26-27-én.
Bővebben »


XIX. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat Pest Megyei Kiállítása
A Pest Megyei Közművelődési Intézet és az érdi Szepes Gyula Művelődési Központ a Magyar Művelődési Intézet Művészeti Programok Főosztályával együttműködve, pályázatot hirdet a megye területén élő, vagy tanuló nem hivatásos alkotók számára.
Bővebben »


VI. Vörösmarty Mihály nemzetközi vers- és prózamondó verseny
Kápolnásnyék Község önkormányzata, a Vörösmarty Alapítvány, a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Középiskola és a Magyar Versmondásért Alapítvány meghirdeti a VI. Vörösmarty Mihály nemzetközi vers- és prózamondó versenyt.
Bővebben »


III. Mensáros László nemzetközi vers- és prózamondó verseny
A Mensáros László Alapítvány, az Anyanyelvápolók Szövetsége,a Magyar Kultúra Alapítvány és a Magyar Versmondásért Alapítvány Mensáros László születésének 80 évfordulója tiszteletére harmadik alakalommal hirdeti meg a III. MENSÁROS LÁSZLÓ nemzetközi vers- és prózamondó versenyt.
Bővebben »


X. Országos Textiles Konferencia és pályázatai 2006
Békés Megyei Művelődési Központ Kézműves Szakiskola és Művészeti Alapiskola, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület meghirdeti a X. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIÁT ÉS PÁLYÁZATAIT BÉKÉSCSABÁN 2006. március 10-11-12-e között.
Bővebben »


VII. Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztivál
A Magyar Versmondók Egyesülete és két tagszervezete, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület és a Budapesti és Közép-magyarországi Versmondó Egyesület a Vers Évében megrendezi a VII. Nemzetközi Kaleidoszkóp Vers Fesztivált.
Bővebben »


VI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat 11-25 éves fiataloknak
A Nemzeti Kulturális örökség Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények meghirdetik a VI. országos ifjúsági népi kézműves pályázatot a 11 - 25 éves fiataloknak
Bővebben »


Szakmai hírlevelek

A Nemzeti Kulturális Alapprogram hírlevelei
NKA Hírlevél 2005. 10. szám
Bővebben »


KultúrPont Hírlevél - Nemzetközi kulturális hírek
A KultúrPont Iroda aktuális hírlevelei:
Bővebben »


A Nemzeti Civil Alapprogram hírlevele
NCA Hírlevél 36. szám (2005. július 20.)
Bővebben »


A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány hírlevele
A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány aktuális hírlevelei:
Bővebben »


Drámajátékos Hírlevél
A Magyar Drámapedagógiai Társaság aktuális hírlevelei:
Bővebben »


Színfolt
A dramatikus műfajokról szóló legfrissebb információkat a Magyar Művelődési Intézet honlapján, a Művészeti Programok Főosztálya alatt lehet leggyorsabban elérni. Itt nem csupán a színjátszás, bábozás, versmondás hírei, de más művészeti ágak aktualitásai is olvashatók. Elérés: www.mmi.hu / Osztályok / Művészeti Programok Főosztálya / színjátszás, versmondás útvonalon. Itt jelenik meg a Színfolt, a Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Színjátékos Szövetség hírlevelének on-line változata is.
Bővebben »


Fotósélet
A Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevelét megrendelhetik a következő elérhetőségeken:
Bővebben »


A Hagyományok Háza hírei
A Hagyományok Háza hírlevelét megrendelheti a következő elérhetőségeken, legfrissebb híreiről, aktuális rendezvényeiről tájékozódhat honlapjukon:
Bővebben »


A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) hírei
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) hírlevele: Kézművesek (Hagyomány – mesterség – szaktudás – művészet) címmel megrendelhető az alábbi elérhetőségeken:
Bővebben »


KKDSZ hírlevelek
A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének aktuális hírlevelei:
Bővebben »


 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés