PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

2006
 

Magyar Népművelők Egyesülete XXIII. Vándorgyűlése
- program és jelentkezési lap

XXIII. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Népművelők Egyesülete Vándorgyűlése 2006. november 30 - december 2. között. ( csütörtök - péntek - szombat ). A vándorgyűlés helyszíne az idén áprilisban átadott vadonatúj nyírbátori Művelődési és Konferenciaközpont. A vándorgyűlés programtervezetét, a jelentkezési lapot és a szállások részletes listáját az oldal alján tölthetik le a kollegák.
Bővebben...
 
Balatonszemes 2006
A Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Pest Megyei Közművelődési Intézet 2006-ban tizenegyedik alkalommal szervezi meg őszi szakmai találkozóját Balatonszemesen. A tanácskozás időpontja: november 21-23. 
Bővebben...
 
"E-kultúra e-business?" - beszámoló a szakmai napról
A Pest Megyei Közművelődési Intézet május 12-én szakmai napot rendezett E-kultúra e-business? címmel a Megyeházán, a megye közművelődési intézményeiből érkező kollégák részvételével.
Bővebben...
 
Meghívó
az
„E-kultúra e-business?"
szakmai napra,
amelyet a Pest Megyei Közművelődési Intézet rendez
2006. május 12-én 10 órakor, a Megyeháza kis 102-es tanácstermében.
(Budapest, Városház u. 7.)
Bővebben...
 
Kistérségi tanácskozás - Szentendre, 2006. március 7.
A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Nemzeti Kulturális örökség Minisztériumának támogatásával szakmai tanácskozást szervezett „Kistérségi kulturális fejlesztési lehetőségek" címmel Szentendrén.

A rendezvény helyszíne: Dunaparti Művelődési Ház - Szentendre, Dunakorzó 11/a.
Ideje: 2006. március 7.
Bővebben...
 
Kistérségi tanácskozás - Budakeszi, 2006. február 23.
A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Nemzeti Kulturális örökség Minisztériumának támogatásával szakmai tanácskozást szervezett „Kistérségi kulturális fejlesztési lehetőségek" címmel.
A szakmai napot az Erkel Ferenc Művelődési Központban, Budakeszin tartottuk meg, 2006. február 23-án.
Meghívottaink között szerepeltek a térség, illetve Pest megye önkormányzatainak polgármesterei, jegyzői, művelődési bizottságainak elnökei, a közművelődési intézmények vezetői, munkatársai.
Bővebben...
 
Balatonszemes 2006
A Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Pest Megyei Közművelődési Intézet 2006-ban tizenegyedik alkalommal szervezi meg őszi szakmai találkozóját Balatonszemesen. A tanácskozás időpontja: november 21-23.
 
Amatőr színjátszás Pest megyében - visszatekintés 2006-ra
- Gaál Anna -

Pest megye amatőr színjátszó közösségeinek megújult alkotó műhelyei:

    • „Színjátszó Műhely"
    • Pest Megyei Gyermekszínjátszók Tábora
 
Bővebben...
 
SZÍNJÁTSZÓ MűHELY - Folytatódik a képzés

Kedves Barátunk!

A Színjátszó Műhely utolsó 2006. március 18-i foglalkozásán a jelenlévők kinyilvánították szándékukat, igényüket a Műhely keretei között megvalósuló képzések folytatására. Megegyeztünk tehát, hogy 2006 őszén (október- november táján) elindítjuk a szakmai napok, - elsősorban gyakorlati - foglalkozásait.
Bővebben...
 
Versmondó konzultáció a Megyeházán
A Pest Megyei Közművelődési Intézet 2006. szeptember 20-án konzultációs délutánt tartott Budapesten, a Megyeházán.
A Pest megyei versbarátok, versmondók és felkészítő tanárok Benke Éva Radnóti-díjas főiskolai docens előadását hallgathatták a művészet és ezen belül a versmondás lényegéről, a vers megrendezéséről. A tanárnő, aki nemcsak kiváló pedagógus és rendező, de magával ragadó versmondó is, sok értékes és hasznosítható tanáccsal látta el a megjelenteket. Az előadás keretében Benke Éva Nagy László öregasszonyok című költeményét elemezte részletesen és a művön keresztül ismertette a versrendezés lépéseit.
Bővebben...
 
Pest megye gyermekszínjátszói
Pest megye gyermekszínjátszói népesítették be 2006. szeptember 16-án a Bagi Általános Iskolát, a Művelődési Ház színpadait és az intézmény előtti teret, hogy a Zamárdiban július 27. és augusztus 3. között lezajlott színjátszó táborban született nyolc produkciót - a Zamárdi Gyümölcsöket - felelevenítve bemutassák egymásnak és az érdeklődőknek.
Bővebben...
 
Visszatekintés a Gyermek Bábjátékosok Pest Megyei Fesztiváljára
A Magyar Bábjátékos Egyesület és a Pest Megyei Közművelődési Intézet Budaörsön, 2006. május 13-án megrendezte a Gyermek Bábjátékosok Pest Megyei Fesztiválját. A találkozóról Lovas Zsuzsanna beszámolóját adjuk közre.
Bővebben...
 
TOVÁBBJUTOTTAK AZ ORSZÁGOS GÁLÁRA!
A Balassagyarmaton május 20-21-én megrendezett Közép-magyarországi Regionális Találkozóról a Országos Gálaműsorba ( Budapest, Marczibányi téri Művelődési Központ, 2006. június 2-3.) a következő Pest megyei színjátszó csoportok - produkciók jutottak tovább.
Bővebben...
 
Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó

- Százhalombatta, 2006 április 1.
- Vác, 2006. április 22.

A Pest Megyei Közművelődési Intézet immár 15. alkalommal csatlakozott a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához, hogy megrendezze a Pest megyei gyermekszínjátszók seregszemléjét - az idei évben két társrendező intézménnyel.
Április 1-jén, a Százhalombattai Barátság Művelődési Központban 10 színjátszó együttest láthattunk.
Bővebben...
 
Pest megyei versmondó nap
A PMKI 11. alkalommal, április végén tartotta hagyományos megyei versünnepét a Megyeházán. A jó hangulatú, szakmai találkozón a középiskolás diákok mellett több felnőtt is részt vett. A Pest megyei versmondó nap egyben előválogatója volt a „Vigyél hírt a csodáról", a „Cantata profana" és az Illyés Gyula országos versmondó versenyeknek. A zsűri (Benke Éva Radnóti-díjas főiskolai docens, Nyakó Júlia színművész és Tóth Zsóka Radnóti-díjas előadóművész) nagy gonddal és hozzáértéssel elemezte az elhangzott verstolmácsolásokat. Az értékelés komoly szakmai konzultációvá vált.
Bővebben...
 
Pest Megyei Versmondó Nap 2006
2006. április 29-én 10.00 órától a Megyeházán ( Budapest, Városház u.7.)

A Pest Megyei Közművelődési Intézet 2006-ban is megrendezi a Pest megyei versmondó napot, az előzetes híradástól eltérően, módosított időpontban, 2006. április 29-én és budapesti helyszínen, a Megyeháza épületében.
Bővebben...
 
„Zamárdi gyümölcsök" - színjátszóink bemutatója Bagon
 2006. januárjában - új szellemben és feltételek között - már 15. alkalommal hirdette meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság a gyermekszínjátszók felmenő rendszerű seregszemléjét, melyhez a Pest Megyei Közművelődési Intézet most is csatlakozott.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően Pest megyében most nem rendeztünk körzeti bemutatókat, ugyanis hosszú évek után Nógrád megye vállalta a Közép-magyarországi regionális találkozó megrendezését, melyre 2006. május 20-21-én, Balassagyarmaton került sor.
Bővebben...
 
Pest megye amatőr képzőművészeti életének segítése - visszatekintés 2006-ra
-Gaál Anna-

Pest megyében kimagaslóan sok amatőr alkotó él, akik közül sokan közösségekben, illetve önállóan dolgoznak.
Az amatőr alkotók létét és aktivitását bizonyítja, hogy az Amator Artium triennálé rendszerben megrendezésre kerülő XIX. Országos Képző-és Iparművészeti Tárlatának megyei kiállítására 287 amatőr művész jelentkezését regisztráltuk, majd 215 alkotó 578 művét vettük át és bíráltattuk a háromfős szakmai zsűrivel, végül a kiírás szabályai szerint -119 amatőr művész 128 alkotását láthatta a közönség a 2005. november 11.-30. között Érden és Vecsésen megrendezett Pest Megyei Amatőr Tárlaton.
Bővebben...
 


csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
feed-image Feed Entries
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés