PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
   Cím: 1052 Budapest
          Városház u. 7.
   Telefon/fax: 233-6910
   E-mail: pmki@pmkult.hu
csik
Pest megyei versmondó nap
A PMKI 11. alkalommal, április végén tartotta hagyományos megyei versünnepét a Megyeházán. A jó hangulatú, szakmai találkozón a középiskolás diákok mellett több felnőtt is részt vett. A Pest megyei versmondó nap egyben előválogatója volt a „Vigyél hírt a csodáról", a „Cantata profana" és az Illyés Gyula országos versmondó versenyeknek. A zsűri (Benke Éva Radnóti-díjas főiskolai docens, Nyakó Júlia színművész és Tóth Zsóka Radnóti-díjas előadóművész) nagy gonddal és hozzáértéssel elemezte az elhangzott verstolmácsolásokat. Az értékelés komoly szakmai konzultációvá vált.

Eredmények: A Pest megye vcersmondó nap helyezettei: I. Balogh Ferenc(Inárcs), II. Vörös Vilmosné(Nagykőrös), III.Zágoni Szabó Sándor(Maglód). A Vigyél hírt a csodáról országos versenyre továbbjutottak: Balogh Ferenc, Siposhegyi Zoltán(budaörs), Zágoni Szabó Sándor. A Cantata profána című országos versenyre továbbjutottak: Balogh Ferenc, Mikulik Péter(Szigetszentmiklós). Az Illyés Gyula országos versmondó versenyre továbbjutottak: Balogh Ferenc, Vörös Vilmosné. Gratulálunk!

A versmondó napról az egyik résztvevő értékelése:

„A 2006. április 29-én megrendezett versmondó nap sikeres és szép nap volt. A résztvevők igazi szívvel-lélekkel dolgoztak a nap sikeréért, jó volt a hangulat.
Bár helyezést nem értem el, mégis sokat tanultam a néha kemény, de annál hasznosabb kritikákból. Azt hiszem nem csak én lepődtem meg az értékelés módján, hanem a többi résztvevő is. Több éve szavalok, de még nem találkoztam ilyen személyre szabott értékeléssel, bírálattal. Igaz az olykor-olykor keménynek tűnő kritika fájdalmas, de a későbbiekben ez segíthet leginkább a felkészülésben.

A verseny végeztével a szervezők meghívtak bennünket egy konzultációra, ahol magas szintű szakmai segítséget nyújtanak minden érdeklődő szavalónak. Kíváncsi voltam mit nyújthat számomra ez a lehetőség, ezért elfogadtam a meghívást. A szemináriumon egyedül én vettem részt az előző heti versmondók közül. Persze, rajtam kívül még számos versmondó diák és pedagógus is jelen volt. Az előadást Benke Éva tanárnő tartotta. A tanárnő magával ragadó előadásmódjával, közvetlenségével mindenkit elvarázsolt. A beszédtechnika gyakorlatokon kívül mindenkinek egyénre szabott tanácsokat, tippeket adott; bemutatta az elhangzott verseken keresztül, hogy milyen körülményeket kell tisztázni a versmondónak ha kiválaszt egy verset szavalásra.
Az idő úgy elrepült, hogy észre sem vettük. A jelenlévők megegyeztek abban, hogy legközelebb is szívesen részt vesznek egy ilyen továbbképzésen. Úgy gondolom, ez a nap igazán teljesítette a hozzá fűzött reményeket. Remélem többen is kedvet kapnak, és a következő alkalommal még több versszerető diák jön el.

Köszönettel:

Tóth Noémi"

csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés