PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

2007
 

KJT-Fórumot rendez a Budapesti Művelődési Központ

A Fórum témája: A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény változásai 2007/2008.

Bővebben...
 
Beszámoló a Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűléséről

December 1-jén befejeződött a Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése. A szakma legrangosabb eseményének idén Miskolc városa adott otthont, a rendezvény helyszínéül pedig a Béke Moziból tavaly átalakított, újjávarázsolt Művészetek Háza szolgált. A fontos szakmai programok mellett átadták az önkormányzatok a Közművelődésért Díjakat és a Magyar Népművelők Egyesülete Emlékplakettjeit is.

Bővebben...
 
Összefoglaló a XII. balatonszemesi szakmai tanácskozásról

Pest megye közművelődési szakembereinek és önkormányzati tisztségviselőinek hagyományos, 2007 októberében megtartott XII. balatonszemesi szakmai tanácskozásán a szakma egészét érintő aktuális kérdésekről esett szó. A szervezők, a Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Pest Megyei Közművelődési Intézet idén is törekedtek a konferencia sokrétűségére. Az elhangzott előadásokból az alábbiakban néhány kiragadott gondolatot idézünk.

Bővebben...
 
Kistérségi beszélgetések - Szigetszentmiklós, 2007. december 12.

A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Szakmai Kollégium támogatásával szakmai tanácskozást szervezett 2007. december 12-én  „Kistérségi beszélgetések” címmel.

Bővebben...
 
Közép-Dunavidék Eseménynaptára 2008

Pest Megye önkormányzata – Tourinform Pest Megye – 2008-ban is összegyűjti Pest megye idegenforgalmi rendezvényeit, amelyből éves eseménynaptárt készít már 1996 óta.

Bővebben...
 
A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése

XXIV. alkalommal rendezi meg a Magyar Népművelők Egyesülete a népművelők Vándorgyűlését. Idén Miskolcon találkozhatnak a szakma képviselői november 29-e december 1-je között.
- Program, jelentkezési lap és tudnivalók

Bővebben...
 
Kistérségi beszélgetések, Vecsés 2007
A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Szakmai Kollégium támogatásával szakmai tanácskozást szervez „Kistérségi beszélgetések" címmel Vecsésen, 2007. november 5-én. 
Bővebben...
 
Balatonszemes 2007 - szakmai tanácskozás
A Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Pest Megyei Közművelődési Intézet 2007-ban tizenkettedik alkalommal szervezi meg őszi szakmai találkozóját Balatonszemesen.
Bővebben...
 
Nagy sikerű szakmai nap a Megyeházán: Európaiság, hitelesség, protokoll a közművelődésben címmel
2007. május 9-én 9.00 - 15.00 óráig Pest megye önkormányzatainak polgármesterei, jegyzői, művelődési bizottságainak elnökei és a közművelődési intézmények vezetői, munkatársai köréből több mint százan vettek részt a Megyeháza Dísztermében sorra kerülő szakmai rendezvényen.
Bővebben...
 
Pest megye amatőr képzőművészeti életének segítése - visszatekintés 2006-ra
Pest megyében kimagaslóan sok amatőr alkotó él, akik közül sokan közösségekben, illetve önállóan dolgoznak.
Az amatőr alkotók létét és aktivitását bizonyítja, hogy az Amator Artium triennálé rendszerben megrendezésre kerülő XIX. Országos Képző-és Iparművészeti Tárlatának megyei kiállítására 287 amatőr művész jelentkezését regisztráltuk, majd 215 alkotó 578 művét vettük át és bíráltattuk a háromfős szakmai zsűrivel, végül a kiírás szabályai szerint -119 amatőr művész 128 alkotását láthatta a közönség a 2005. november 11.-30. között Érden és Vecsésen megrendezett Pest Megyei Amatőr Tárlaton.
Bővebben...
 
Felhívás országos rendezvény-naptárba

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus országos rendezvény-naptárában közölni kívánt események beküldési határideje a jövő hét vége: november 16.!

Bővebben...
 
Versmondó konzultáció a Megyeházán
 A Pest Megyei Közművelődési Intézet az ősz folyamán is szervez versmondó konzultációt a Megyeházán (Budapest, Városház u.7.).
Benke Éva Radnóti-díjas főiskolai docens előadása, konzultációja 2007. november 7-én 14 órakor kezdődik. Az alkalomra várjuk a versmondókat, felkészítőket, versműsorok rendezőit, a Pest megyei versbarátokat. A konzultáción mód nyílik személyes megbeszélésre is. 
Bővebben...
 
Színjátszó tábor - 2007
Intézményünk, a Pest Megyei Közművelődési Intézet 2007. nyarán ismét megszervezte a megye színjátszóinak táborát. 15 év hagyományai alapozták meg és segítették a Zamárdiban, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány táborában 2007. augusztus 2-9. között megrendezett gyermek-és ifjúsági színjátszó táborunk sikerét.
Bővebben...
 
XVI. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest m.-i bemutatóiról továbbjutó produkciók
XVI. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatóiról továbbjutó produkciók

A tököli és a fóti megyei bemutatókon született minősítések

Továbbjutottak a Közép-magyarországi Regionális Találkozóra 
Bővebben...
 
Indulnak Pest megyében a XVI. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó bemutatói
Április 14-én Tökölön a Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében 16 csoport mutatkozik be a hagyományos gyermekszínjátszó seregszemlén.
Az egész napos nagyrendezvény lebonyolításában intézményünk, a PMKI társrendezői: a Művelődési Központ, a Tököli Általános Iskola, a "Szány-nyitogató" Alapfokú Művészeti Iskola lesznek.
Bővebben...
 
A Színjátszó Műhely újabb foglalkozása
2007. február 24-én 9 órától

Benke Éva irányításával folytatja munkáját a gyermekszínjátszó- vezetőket tömörítő Pest Megyei Színjátszó Műhely. A közelgő Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra való felkészülésben kívánunk segítséget nyújtani mostani, elsősorban gyakorlati ismereteket nyújtó foglalkozásunkon a színjátszó-rendező csoportvezetőknek.
Bővebben...
 
Kistérségi versmondó találkozó a Zsámbéki-medencében

A Biatorbágyi ökumenikus Művelődési Egyesület kistérségi versmondó találkozót szervez a Zsámbéki-medence versbarátai számára.

Bővebben...
 
Versmondó konzultáció a Megyeházán
A Pest Megyei Közművelődési Intézet az ősz folyamán is szervez versmondó konzultációt a Megyeházán (Budapest, Városház u.7.).
Bővebben...
 
Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó, 2008

A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – tizenhetedik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatóit.

Bővebben...
 
Drogmentes Magyarországért Költészeti Verseny

Az "Együtt egy drogmentes Magyarországért" mozgalom "Drogmentes Magyarországért" címmel Költészeti Versenyt hirdet az általános iskolák felső tagozatosai és középiskolások számára.

Bővebben...
 
Magyar Népművelők Egyesülete Vándorgyűlés 2007

A Magyar Népművelők Egyesülete 2007. november 29 - december 1-ig Miskolcon tartja meg vándorgyűlését. A programot később közlik.

 

 
Kulturális menedzser OKJ- s képzés az FMH-ban

A TEMI Fővárosi Művelődési Háza 2007 októberi kezdéssel Kulturális menedzser OKJ- s képzés indítását tervezi.

Felhívás kulturális menedzser képzésre>>>

 

 
Egész életen át tartó tanulás programja - információs nap

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy 2007. október 1-től indul a Tempus Közalapítvány regionális információs kampánya, amely során 7 városban adunk tájékoztatást az Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci szakképzési és Comenius közoktatási alprogramjairól.

Bővebben...
 
9. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál - Budapest, Merlin Színház

FESZTIVÁLOK A FESZTIVÁLBAN - A legnagyobb pódiumművészeti és színjátékos seregszemle

Bővebben...
 
Felnőttképzési konzulens képzés - akkreditált tanfolyam

A képzés célja olyan készségek kialakítása és olyan ismeretek nyújtása, mely lehetővé teszi, hogy a résztvevők a felnőttképzés bármely formájába bekapcsolódni kívánóknak tájékoztatást, útmutatást nyújtsanak, és segíteni tudják a képzések sikeres elvégzését is.

Bővebben...
 
eTanácsadó képzés indul - közösségi internetelérési pontok figyelmébe!

Az Információs Társadalmi Tanácsadó képzés 2006-ban született meg, reagálva az IT-Mentor programot érő kihívásokra. Az ITT-képzés legfontosabb célja a hatékony, gyors eredményeket hozó képzési rendszer fölállítása volt, amelynek segítségével az eddig kialakított közösségi hozzáférési pontokon működő humáninfrastruktúra bázisát teremthetjük meg.

Bővebben...
 
Pest megyei népmesemondó verseny 12 éven felülieknek

A dunavarsányi Petőfi Művelődési Ház Benedek Elek születésnapján - a népmese napján - megrendezi a PEST MEGYEI NÉPMESEMONDÓ VERSENYT 12 éven felüliek részére.

Bővebben...
 
Képzéssorozat indul Pest megyei amatőr képzőművészek számára

Intézményünk, a Pest Megyei Közművelődési Intézet 2007. szeptembere és 2008. májusa között a megye amatőr alkotói számára havi egy alkalommal elméleti képzéssorozatot indít, melyhez a jelentkezők számától függően - társintézményeink és partnereink által biztosított helyszíneken - gyakorlati képzések is kapcsolódnak.

Bővebben...
 
Roma Fórum - Veszprém, 2007. szeptember 19.

A rendezvény célja: Áttekintést adni az országos tervekről, elképzelésekről; tájékoztatást adni a Veszprém Megyei önkormányzat terveiről és bemutatni az eredményes, hiánypótló projekteket, amelyek példaértékűek.

Bővebben...
 
Felhívás Csokonai Vitéz Mihály Díjra

A Díjak átadásának időpontja: 2008. január 22., a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Bővebben...
 
Pest Megyei kitüntető díjak

Pest Megye önkormányzatának Közgyűlése a többször módosított 4/1993. (IV. 02.) Pm. sz. rendelete alapján ebben az évben is adományoz kitüntetéseket azon egyházi, társadalmi, civil szervezetek, intézményi közösségek, magánszemélyek számára, akik szellemiségükkel, tevékenységükkel, etikai hozzáállásukkal gyarapítják Pest megyét, megyei illetőségűek, vagy valamilyen módon a megyéhez kötődnek.


Bővebben...
 
Regionális V. Kodály Szaktábor - Kodály Szakmai Napok
Magyarpolány, 2007. szeptember 27-30.
Bővebben...
 
Digitális- és nagyformátumú filmes fotósuli

"Fotóiskolánk filozófiája, hogy magasfokú szakmai hozzáértéssel, a rendelkezésre álló legjobb tanítási módszerek és technikai eszközök, megoldások alkalmazásával, gyakorlatias formában megtanítsuk leendő hallgatóinkat a fotózás technikájára. További fontos szempont a szemléletesség, illetve az, hogy közben a tanulók minél inkább kedvüket leljék a fotózásban."

Bővebben...
 
Kulturális Menedzserképző Program - jelentkezés szeptember 15-ig

Az Eötvös József Főiskola (6500 Baja, Szegedi u, 2.) mint akkreditált felnőttképzési intézmény a 2007/2008-as tanévben is meghirdeti, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő:/71 8407 02.sz/ [új számon 61345 01 6101]: Kulturális Menedzserképző Programját. Jelentkezni lehet bármilyen felsőfokú végzettséget igazoló diplomával. Jelentkezési lap igényelhető a megadott e-mail címen. Visszaküldési határidő: 2007. szeptember 15.

Bővebben...
 
Felhívás a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Kulturális Tevékenységéért Díj jelölésére

A Magyar Művelődési Intézet a Magyarországon élő nemzeti és etnikai kisebbségek számára díjat alapított kulturális tevékenységük elismeréséért „PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE” (a magyarországi kisebbségek kultúrájáért) elnevezéssel. A díjjal emlékérem és díszoklevél jár.
A jelöléseket a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus címére (postai vagy elektronikus úton) legkésőbb szeptember 28-ig lehet elküldeni.

Bővebben...
 
Felhívás a 2008-ban megrendezendő ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztiválra

Kazincbarcika város önkormányzata, Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzata, a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár, a Magyar Szín-Játékos Szövetség, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és az Oktatási és Kulturális Minisztérium 19. alkalommal hirdeti meg az ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztivált Kazincbarcikán, 2008. július 2., szerdától július 6., vasárnapig.

Bővebben...
 
IV. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Közösségfejlesztési Osztálya (és társszervezőik) a IV. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért szakmai rendezvénysorozatra hívja az érdeklődőket Kunbábonyba július 25-29 között. Mindazok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a közösség- és településfejlesztő munka, a közösségi tervezés, valamint a szociálisszövetkezetek iránt.

Bővebben...
 
Meghívó multiplikátor képzésre

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép – magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodája a Nonprofit Alapítvánnyal együttműködve multiplikátor képzést tart azoknak a fiataloknak és fiatalokkal foglalkozó szakembereknek, akik szeretnék a környezetükben élő ifjúság figyelmét felhívni a Fiatalok Lendületben Program ( Youth in Action) adta lehetőségekre.

Bővebben...
 
„Nem csuda: poéta vagy” - versírópályázat
Dunaalmás Község önkormányzata és a Csokonai Művelődési Ház versírópályázatot hirdet.
Bővebben...
 
Vers- és a költészeti-kommunikációs táborok

Július 20-án indulnak a vers- és a költészeti-kommunikációs táborok
Rendezőkkel, producerekkel dolgozhatnak a fiatalok nyáron. Még lehet jelentkezni!

Bővebben...
 
Felhívás a Kultúra Magyar Városa 2008 címre

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatot hirdetett a Kultúra Magyar Városa 2008 cím elnyerésére. A díj olyan városi helyi önkormányzat elismerése, mely a kulturális, művészeti életét kiemelkedően fejleszti, támogatja és kulturális értékeit példaértékűen mutatja be.

Bővebben...
 
Kultúrházak éjjel–nappal - csatlakozási felhívás

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Népművelők Egyesülete „Kultúrházak éjjel–nappal” címmel megrendezésre kerülő, a Kulturális örökség Napjaihoz kapcsolódó programsorozaton való részvételre hívja az ország közművelődési intézményeit és szervezeteit.

Bővebben...
 
Kulturális partnerség konferencia az MMIKL szervezésében

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus június 27-én szakmai konferenciát rendez „Kulturális partnerség” címmel. A konferencia a kulturális vidékfejlesztés, a kulturális modernizáció, az Uniós és hazai támogatási források lehetőségeit és tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel. Az előadások után lehetőség nyílik kérdések felvetésére és azok megválaszolására. A programok várhatóan 16 óráig tartanak.

Bővebben...
 
Felhívás a SZENIOR Foglalkoztatási Szövetségbe való belépésre

Ezúton értesítjük a közgyűjteményekben, közművelődési intézményekben, munkahelyeken foglalkoztatott kollégákat, hogy a SZENIOR Foglalkoztatási Szövetség bírósági bejegyzése megtörtént, így a Szövetség megkezdheti a tagsága szervezését.

Bővebben...
 
A Pest Megyei Közművelődési Intézet táborai 2007-ben

Gyermekszínjátszó tábor - Zamárdi, augusztus 2-9.; Amatőr képzőművészeti alkotótábor - Szálka, július 23 - 29.; Pest megyei népi hímző és szövő tábor - Szada, augusztus első felében.

Bővebben...
 
A KKDSZ Szakképzési Akadémia és Műhely felhívásai

A KKDSZ Szakképzési Akadémia és Műhely 2007-ben is megszervezi a Középfokú Közművelődési Szakember, valamint Felsőfokú Kulturális Menedzser szakképesítést nyújtó, államilag elfogadott bizonyítványt adó tanfolyamait.

Bővebben...
 
Kaleidoszkóp vers-, prózaíró és műfordító pályázat

Az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület, az Uni-Hotel Miskolc és a Magyar Versmondók Egyesülete magyar nyelvű vers- és prózaíró, valamint versfordítói pályázatot hirdet egyetemisták és főiskolások körében.

Bővebben...
 
F E L H Í V Á S a Szenior Foglalkoztatási Klubok országos hálózatának létrehozására!

Március 29-én nagy sikerű Fórumot rendezett a Szenior Foglalkoztatási Szövetség és a Magyar Művelődési Intézet, amelyen előadást tartott Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, dr. Szivi József (SZMM), Vadász János (SZFSZ) és Földiák András (MMIKL). A Fórum nyílt szavazással, teljes egyetértéssel fogadta el az alábbi felhívást!

Bővebben...
 
Versmondó konzultáció 2007. április 25-én a Megyeházán

A Pest Megyei Közművelődési Intézet folytatja versmondó  konzultációit  a Pest megyében élő, tanuló, dolgozó  versmondók, felkészítő tanárok, versműsorok rendezői számára.

Bővebben...
 
Előzetes tájékoztató a 2007-ben Erdélyben rendezendő Fotóművészeti Nyári Egyetemről

Időpontja: 2007. június 30-tól 2007. július 7-ig
Indulás:
2007. június 30-án 7.00 órakor, visszaérkezés várhatóan 2007. július 7-én 21.00 órakor
Szálláshely: Teleki Konferencia és üdülőközpont, Románia, Erdély, Szováta, Szovátafürdő, Rózsák útja 147. Tel.: 00-40-265-570725, Fax:: 00-40-265-577625, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
feed-image Feed Entries
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés