PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
   Cím: 1052 Budapest
          Városház u. 7.
   Telefon/fax: 233-6910
   E-mail: pmki@pmkult.hu
csik
IV. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Közösségfejlesztési Osztálya (és társszervezőik) a IV. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért szakmai rendezvénysorozatra hívja az érdeklődőket Kunbábonyba július 25-29 között. Mindazok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a közösség- és településfejlesztő munka, a közösségi tervezés, valamint a szociálisszövetkezetek iránt.

„Szabad állampolgárok - felhatalmazott közösségek”

Az előadások és műhelymunkák tervezett témái:
A közösségi alapú tervezés-fejlesztés: kistérségekben, településeken, városmegújító programokban. Módszerek, gyakorlatok, akadályok.

Szakmaközi együttműködés a közösségi szocializációért. Hogyan készítsük fel az embereket a részvételre? Mi az “empowerment”? Szocializációval az állampolgáriságért, a demokráciáért.

Hogyan szerezzünk jogot a közösségi erőforrásokkal való gazdálkodásra?
Hogyan szervezzünk szociális szövetkezetet?

Egymásra utalva: az 1000 fő alatti települések jövőjéről. A “settlement” típusú házakról, a közösséggi szolgáltatások szervezéséről közösségi munkás- és falugondnoki hálózatokról, ökoiskolákról.

Időpont: 2007. július 25-29.
Helyszín: Kunbábony

Találkozzunk, 2007. július 25-29. között a Civil Kollégiumban, amely július 27-én ünnepli megnyitásának 10. évfordulóját!

Részletes információk találhatók: www.kka.hu  kérhető: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   s a (1) 225-6013; (1) 201-5728 telefonszámokon.

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus www.mmi.hu 
Közösségfejlesztők Egyesülete www.kka.hu  
Istenkúti Közösségért Egyesület www.ike.hu  
Civil Kollégium Alapítvány www.civkol.hu 

Részletes program

Jelentkezési lap és tájékoztató

Forrás: erikanet

csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik