PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

2008Nem hivatásos művészeti csoport vezetője szakirányú továbbképzés indul februárban
Az Eötvös József Főiskola és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus nem hivatásos művészeti csoport vezetője képzést indít szakirányú továbbképzéseket indít: Baján, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Miskolcon,Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen 2009/2010 keresztfélévtől.
Bővebben...
 
Szubjektív összefoglaló az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál Pest megyei fordulóiról

A gyermek színjátszók április 12-én, Tökölön, majd 19-20-án Vácott szerepeltek. Abban a megtisztelő helyzetben voltam, hogy mind a három nap részt vehettem a zsűri munkájában, így örömmel fogadtam el a felkérést, hogy néhány szóban elemezzem a látottakat.

Bővebben...
 
Óriásbábok és kesztyűs lények

Különleges figurákkal találkozhattak, akik részt vettek 2008. május 17-én a biatorbágyi bábos ünnepen: felvonultak a pöttöm kesztyűs lények, az óriásbábok, a síkban mozgatottak, a madzagon függeszkedők, sőt a fény-árnyék különleges váltakoztatásával született mitikus alakok.

Bővebben...
 
Megyei bábfesztivál - „E gyúrt anyagból lettem én”
„Valamikor a lelkem egy nagy fában lakott. Kivágták, s a fa új formát kapott. Lágy papírja és a víz, ez a hatalmas őselem, Összevegyült-formát adott nekem. E gyúrt anyagból lettem én. Simogató kéz varázsolt életet belém, S a simogató gondolat is belém költözött. Visszasugárzom most a gondot s örömöt, Neked akarom adni magam. Végy a kezedbe, csodát teszel, nagyot: Élek, amíg Te akarod!” (Kathy Wüthrich)
Bővebben...
 
Megyeiség a kultúrában

Országos helyzetkép a megyék közművelődési feladatellátásáról - Lezárult a szakfelügyeleti vizsgálat
A Megyeháza adott otthont június 4-én a közművelődési szakfelügyeleti vizsgálat eredményeinek összegzését megvitató tanácskozásnak.
Bővebben...
 
A tizenharmadik szakmai tanácskozás Balatonszemesen

A Balaton partján, csodálatos környezetben, kényelmes hotelben rendezi meg évről évre a Pest Megyei Közművelődési Intézet és a Pest Megyei Népművelők Egyesülete szakmai tanácskozását. Az idei, a tizenharmadik, is tartogatott érdekességet: a szorosan vett szakmai közélet eseményei, az intézményi bemutatkozók mellett szó esett a média kezeléséről, a helyi informális hálózatok szerepéről és a honlap építéséről. 

Bővebben...
 
Legendás lények, varázslatos virágok – a közkedvelt reneszánsz

2008 a reneszánsz éve Magyarországon. A programsorozat keretében a Néprajzi Múzeum is rendez kiállítást, noha ez első pillanatra talán ellentmondásosnak tűnik. Egy alapvetően 18-20. századi tárgyakat őrző gyűjtemény nem vállalkozhat 16-17. századi folyamatok bemutatására. A cél tehát nem lehet a "reneszánsz kor" népi kultúrájának megismertetése.

Bővebben...
 
Szakmai nap a MÜPÁ-ban

A Művészetek Palotája 2008. november 22-én tartja ezévi második szakmai napját, továbbra is a nemzetközi kulturális együttműködés, illetve a szakmai érdekérvényesítés- és képviselet gondolatára helyezve a hangsúlyt.

Bővebben...
 
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum műhelyei a 2008-2009-es tanévben

2008-ban is folytatódik a Múzeumok és Látogatók Alapítvány szakmai rendezvénysorozata. Az évad kiemelt témái között szerepel: a pályázatírás, a múzeumi oktatás, a múzeumok turisztikai hasznosítása, és a betekintés a kamaszok világába...

Bővebben...
 
Felhívás Sík Sándor Országos Középiskolai Versmondó Versenyre

A budapesti Piarista Gimnázium Sík Sándor piarista szerzetes, költő születésének 120. évfordulója alkalmából meghirdeti a Sík Sándor Országos Középiskolai Versmondó Versenyt.

Bővebben...
 
„Mi is tudunk muzsikálni” - zenei játéksorozat

Kisvárosok, községek, falvak általános iskolásainak országos zenei játéksorozata 9 – 15 éves korig.
Meghirdetője a Magyar Zenei Tanács társulva a Magyar Zene- szerzők Egyesületével és a Fővárosi Pedagógiai Intézettel.

Bővebben...
 
Új lehetőségek a Pest megyei településeknek

A németországi Ludwigsburg járás és Pest megye között már nyolc éve folyamatos az együttműködés.
A német delegáció októberi látogatása során több olyan kérdésről is tárgyaltak, amelyek a jövőben több Pest megyei település nemzetközi kapcsolatait bővítheti.

Bővebben...
 
Konferencia kommunikációs szakembereknek

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Helyi Lapok Szakosztálya és a Budapesti Művelődési Központ országos konferenciája november 11-én, kedden kerül megrendezésre. A tanácskozás középpontjában az online sajtó helyzete, valamint az internet nyújtotta új településmarketing-megoldások állnak.

Bővebben...
 
Új felnőttképzési kiadványok jelentek meg

A művelődés hete - tanulás ünnepe programsorozat keretében könyvbemutatót és író-olvasó ankétot szervezett a Magyar Pedagógia Társaság a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészet Lektorátussal együttműködésben 2008. október 13-án.

Bővebben...
 
Felhívás a 2008. évi KÖZÖSSÉG konferencián való részvételre
A Közösségfejlesztők Egyesülete, a Civil Kollégium Alapítvány és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Közösségfejlesztő Osztálya ezennel bejelenti, hogy a Varga A. Tamás emlékére rendezendő ez évi Közösség konferenciát a Civil Kollégium Közösségi Házban tartja, 2007. november 6-7.-én, Kunszentmiklós-Kunbábonyban.
Bővebben...
 
Nemzetközi képzés fiatal fesztiválszervezőknek
2009. április 26. és május 3. között nemzetközi képzést tartanak fiatal fesztiválszervezőknek Bulgáriában.
Bővebben...
 
Elkezdődött a fesztiválok regisztrációja
A fesztiválszervezők országos érdekvédelmi szervezetei két éve határozták el, hogy létrehozzák azt az egységes minősítési rendszert, amely átláthatóbbá teszi a magyar fesztiválpiac működésének feltételeit. Október 12-től a www.fesztivalregisztracio.hu portálon kezdődött meg a különféle fesztiválok, rendezvények bejegyzése.
Bővebben...
 
Felhívás a „Zöldülő” – Környezettudatos szemlélet a közművelődésben című szakmai fórumra
Sok szeretettel meghívunk minden Kedves Érdeklődőt a „Zöldülő” – Környezettudatos szemlélet a közművelődésben című szakmai fórumunkra, melynek fókuszában a környezeti nevelés és az e téren megvalósult jó példák állnak.
Bővebben...
 
Az NKA Népművészeti Szakmai Kollégium felhívása
2008. október 27-ig beérkezően nyújtható be pályázat az Népművészeti Szakmai Kollégium felhívására. Nemzetközi, országos és regionális szakmai rendezvények, konferenciák, fesztiválok és kiállítások megrendezésére, továbbá népművészeti szakmai ismeretterjesztés tárgykörébe sorolható 2009. augusztus 31-ig megjelenő kiadványokra lehet pályázni.
Bővebben...
 
„A hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásának elősegítése a felnőttképzés, közművelődés módszereivel”
„A hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásának elősegítése a felnőttképzés, közművelődés módszereivel” címmel rendez országos szakmai konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Felnőttnevelési Szakosztálya a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátussal partnerségben.
Bővebben...
 
Felhívás a XVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozóra
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Csokonai Színház közös szervezésben ismét megrendezi a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, amely hagyományosan a Kárpát-medencei magyar hagyományőrző együttesek téli ünnepköri játékainak rangos szemléje, s 2008-ban már 18. alkalommal kerül megrendezésre.
Bővebben...
 
Felhívás országos középiskolai művelődéstörténeti vetélkedőre
A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága a Kazinczy-év méltó megünneplése érdekében országos művelődéstörténeti vetélkedőt szervez a középiskolások 10-11. évfolyamai részére, „Kazinczy, a Rádayak és a felvilágosodás" címmel.
Bővebben...
 
Csokonai Vitéz Mihály alkotói és közösségi díj
Felhívjuk a közművelődésben dolgozó kollegák figyelmét, hogy közeleg a Csokonai Vitéz Mihály alkotói és közösségi díjakra való felterjesztés határideje.
Bővebben...
 
Pályázat ügyviteli alkalmazott álláshelyre

A Pest Megyei Közművelődési Intézet ügyviteli alkalmazott álláshelyre pályázatot hirdet.

Bővebben...
 
E-kultúra, e-bussiness - fórum a Megyeházán

A Pest Megyei Közművelődési Intézet tisztelettel meghívja önt "E-kultúra, e-business" szakmai tanácsadó fórumára, a Megyeházára.

Bővebben...
 
A Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó váci bemutatóján született minősítések

Április 19-20-án, Vácott lezajlott a XVII. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó második Pest megyei  bemutatója.

Bővebben...
 
Táncművészeti szakmai képzés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet táncművészeti szakmai képzést indít nem hivatásos táncművészeti csoportvezetőknek, érdeklődőknek a „Reneszánsz Évhez” kapcsolódva.

Bővebben...
 
A Nemzeti Ifjúsági Stratégia társadalmi konzultációja

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Szakállamtitkárságának Gyermek és Ifjúsági Osztálya felkérésére az Foglalkoztatási és Szociális Hivatal - MOBILITÁS Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodája, mint a rendezvény házigazdája tisztelettel meghívja önt

Bővebben...
 
Maskara Bál 2008 Kisnémedi

Az idén is úgy mint tavaly – február 9-én - megrendezésre került a maskara bál, ahol az óvodások és iskolások vonultak fel különféle érdekes jelmezekben.

Bővebben...
 
2008-ban is ajándék előadások a kistelepüléseknek
Sok-sok köszönő levél a megajándékozottaktól a remek produkciókért, elégedettség és hála az előadók részéről a szíves fogadtatásért. A Pest Megyei Közművelődési Intézet „Megyeházi ajándék” című programja keretében Pest megye kistelepülései hetedik éve kapnak kiváló kulturális műsorokat ajándékba.
Bővebben...
 
A Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó tököli bemutatóján született minősítések

A XVII. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatói közül április 12-én Tökölön lezajlott az első.

Bővebben...
 
Országos Vajda Szavalóverseny - Vál, 2008. május 16.

A 6. Vajda János Napok alkalmával ismét megrendezésre kerül a középiskolás és felnőtt kategóriában  meghirdetett  Országos Vajda Szavalóverseny május 16-án, Válban (Fejér-megye).

Bővebben...
 
"Fa ága rügyével" - IV. Kárpát-medencei Találkozó

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, a Petőfi Sándor Művelődési Központ és
a Magyar ökoszociális Fórum Európai Kommunikációs Intézete
2008. június 27-29-én rendezi meg Gödöllőn “Fa ága rügyével” címmel a IV. Kárpát-Medencei Magyar Népmesemondók, Népzenészek és Népi Mesterségek őrzőinek Találkozóját.

Bővebben...
 
Művészeti tábor bábosok, versmondók részére

A Magyar Művelődési Intézet És Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya művészeti tábort hirdet bábosok, versmondók részére

Bővebben...
 
A XVII. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest Megyei bemutatói

A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva ismét megrendezi Pest megyében a felmenő rendszerű színjátszó seregszemlét, a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó megyei bemutatóit. Intézményünk felhívására 38 gyermekszínjátszó együttes jelezte részvételi szándékát az immár tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő versengésen.

Bővebben...
 
A XVII. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest Megyei bemutatói

A Pest megyei területi és a regionális bemutatók időpontja, helyszíne:

Bővebben...
 
Felhívás a XX. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat Pest megyei kiállítására

A Pest Megyei Közművelődési Intézet és a Váci Madách Imre Művelődési Központ a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztályával együttműködve, pályázatot hirdet a megye területén élő, vagy tanuló magyar anyanyelvű nem hivatásos  képző-és iparművészek (autodidakta, rajztanár és naiv alkotók) számára.

Bővebben...
 
Regionális Népmese- Népmonda- és Népballada Előadói Találkozó

A TEMI Fővárosi Művelődési Háza és az Életfa Kulturális Alapítvány Regionális Népmese- Népmonda- és Népballada Előadói Találkozót hirdet.

Bővebben...
 
Felnőttképzési felhívások - kézművesség

A békéscsabai Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola felhívást tett közzé a következő közép- és felsőfokú szakmai végzettséget és tanúsítványt nyújtó képzésekre:

Bővebben...
 
Táborszervezők, figyelem!

Közeleg a nyári táborozási időszak, így nyilván önök is megkezdték, vagy hamarosan megkezdik a nyári táborok, rendezvények előkészítését. A Budapesti Művelődési Központ a www.minitipp.hu honlapon idén is teret ad a táborszervezők programjainak.

Bővebben...
 
Felhívás a Lehel László-díjra való felterjesztésre

A Lehel László-díj alapítói felhívással fordulnak szakmabeliekhez és kívülállókhoz, hogy tegyenek javaslatot az általuk alapított LEHEL LÁSZLÓ-DÍJ 2008. évi odaítélésére. A felterjesztéseket postai úton kell beküldeni, melynek határideje: 2008. március 31.

Bővebben...
 
Közművelődés a kistérségben - konferencia

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Regionális Programok Főosztálya március 12-én országos szakmai napot és tapasztalatcserét rendez, Közművelődés a kistérségben címmel.

Bővebben...
 
Fórum az internetes szolgáltatásokról a közművelődésben

„Internetes szolgáltatások a közművelődésben - Az eMagyarország pontok munkatársainak tapasztalatcseréje” címmel szervez szakmai fórumot a Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI. ker. Etele út 55.) 2008. március 25-én, 10.00 órától.

Bővebben...
 
Középfokú közművelődési szakember, és felsőfokú kulturális menedzser szakképesítést nyújtó tanfolyam

A KKDSZ Szakképzési Akadémia és Műhely 2008-ben is megszervezi a középfokú közművelődési szakember, valamint felsőfokú kulturális menedzser szakképesítést nyújtó, államilag elfogadott bizonyítványt adó tanfolyamait.

Bővebben...
 
Kultúrházak éjjel-nappal - A közművelődés megújulása - Táncok éjszakája

A reneszánsz emlékévben a közművelődési feladatot ellátó intézmények, szervezetek ismét bekapcsolódhatnak a „Kultúrházak éjjel- nappal” címmel megrendezésre kerülő, a Kulturális örökség Napjaihoz kapcsolódó programsorozatba.

Bővebben...
 
Felhívás akkredidált bábos tanfolyamra

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 60 órás akkreditált bábos tanfolyamot hirdet. A kétszer négy napos program címe: BÁBOZZUNK!

Bővebben...
 
Idén elsőként "Pest Megyei Ki Mit Tud?"

2008-ban megújult formában, újra megrendezzük az elmúlt években nagysikerű tehetségkutató és tehetséggondozó vetélkedőt, a Ki Mit Tud?-ot!

Bővebben...
 
Fórum a helyi lapok szerkesztőinek
2008. április 15. 10 és 13 óra között
Megyeháza (1052 Budapest, Városház u. 7.)
Bővebben...
 
Felhívás a XV. Országos Kamarazenekari Fesztiválra

A Fesztivál 1965 és 2003 között, összesen 13 alkalommal került megrendezésre Veszprémben, majd a 14. már Kőszegen – 2006-ban. Ezt a hagyományt szeretnék a szervezők és támogatóik folytatni, a koncertek és díjak mellett segítséget nyújtva a zenekari műhelymunka problémáinak megoldásához, kapcsolódási pontokat teremtve a kamarazenekarok és zenei szervezetek, esetleges támogatók, kortárs zeneszerzők, kiadók között.

Bővebben...
 
Felhívás a KincsM 2008 rendezvénysorozaton való részvételre

Harmadik éve szervezi a Budapesti Népművelők Egyesülete a KincsM Fesztivált, melyet idén a Kulturális Központok Országos Szövetségének és a Magyar Népművelők Egyesületének támogatásával országossá szeretnének tenni. A fesztivál időpontja 2008 május 17-18.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
feed-image Feed Entries
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés