PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
   Cím: 1052 Budapest
          Városház u. 7.
   Telefon/fax: 233-6910
   E-mail: pmki@pmkult.hu
csik
Megyei bábfesztivál - „E gyúrt anyagból lettem én”
„Valamikor a lelkem egy nagy fában lakott. Kivágták, s a fa új formát kapott. Lágy papírja és a víz, ez a hatalmas őselem, Összevegyült-formát adott nekem. E gyúrt anyagból lettem én. Simogató kéz varázsolt életet belém, S a simogató gondolat is belém költözött. Visszasugárzom most a gondot s örömöt, Neked akarom adni magam. Végy a kezedbe, csodát teszel, nagyot: Élek, amíg Te akarod!” (Kathy Wüthrich)
Májusban Biatorbágyon a Faluház adott otthont a Pest Megyei Bábjátékosok Találkozójának. A régi-új épületben szép színházterem és kiszolgáló helyiségek, ötletgazdag és érdekes bábokból készült kiállítás várta a résztvevőket. Lelkes, mindenre odafigyelő rendezőség segítette a csoportokat.
Az ünnepélyes megnyitó után látványos bábos felvonulás vette kezdetét. A Városháza előtti főtéren óriás méretű bábokkal és vásári komédiás műsorral csalogatták a nagyérdemű közönséget.
A Kiskunlacházáról érkező bábjátékos gyerekek őszinte érdeklődéssel figyelték az előadást, és az egész napos bemutatókat. Izgatottan készültek a saját előadásukra. A kis csoport bátran helytállt a megmérettetésben. A játszóházban nagy örömmel készítették a bábokat.
Őszintén örvendek, hogy a bábjáték öröme ismét a gyerekek szívébe költözhetett. A bemutatkozó csoportoknak, lehetőségük nyílt játékra, a vezetőiknek tanulásra, tapasztalatcserére.
Köszönet Biatorbágy Város vendégszeretetéért, a Pest Megyei Közművelődési Intézet támogatásáért, Nánásiné Marika, Nánási István és Szádvári Marika önzetlen, lelkes szervező munkájáért.
Ez a nap a bábjátékosoknak csodás, varázslatos ünnepe volt.

Pintérné Varga Rozália, a kiskunlacházai Nevenincs Bábcsoport vezetője

csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés