PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Hírek
Elismerések a Megyenapon


A mai Pest megye jogelődje Pest-Pilis-Solt Vármegye 354 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése az évfordulót tizennégy évvel ezelőtt MEGYENAPPÁ nyilvánította és azóta ezen a napon adják át a legrangosabb megyei kitüntetéseket.

Bővebben...
 
Megelevenedett a mesevilág


2013. november 9.-én Budapesten, a Megyeháza konferenciatermében a Pest Megyei Képzőművészeti Műhely újabb foglalkozásán ismét az állatábrázolás volt a téma, de most a naturális ábrázolással szemben a valóságtól való elvonatkoztatás volt a feladat.

Bővebben...
 
Amatőr képzőművészeti események Nagymaroson

Két, Pest megye amatőr alkotóit megszólító program volt az elmúlt hétvégén, Nagymaroson.
2013. október 19-én a Nagymarosi Képzőművészeti Egyesület rajztermében a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Képzőművészeti Műhelyének keretében zajló képzéssorozat hetedik évada első témájának nagymarosi helyszínére meghirdetett gyakorlati foglalkozására került sor. Fiók László festőművésznek, a Műhely művészeti vezetőjének irányításával az állatábrázolás naturális formáival ismerkedtek meg az alkotók.

Bővebben...
 
Pest megye közművelődési szakemberei és önkormányzati tisztségviselői tanácskoztak Vecsésen


2013. október 15-16-án tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája a megye közművelődési szakembereinek és önkormányzati tisztségviselőinek szakmai tanácskozását.

A program helyszíne a tavasszal átadott, kiváló adottságokkal rendelkező vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központ volt.

Bővebben...
 
Grafitceruza volt az alkotóeszköz

 

2013. október 12.-én Budapesten, a Megyeháza konferenciatermében elindult a Pest Megyei Képzőművészeti Műhely VII. évadának képzéssorozata.
Fiók László festőművész vetítettképes előadásában az állatábrázolás naturális formáival ismertette meg Pest megye amatőr képzőművészeit. Az előadást követő műhelymunka során az alkotók a gyakorlatban tették próbára rajzkészségüket. Az általuk kiválasztott fekete-fehér képen fellelhető árnyalatok, tónusok, felületi plasztikák megfigyelése után az volt a feladatuk, hogy grafitceruzával mindezt rajzaikon ábrázolják és visszaadják úgy, hogy a grafikai tónusskálát is létrehozzák. Az elvégzett feladat célja, a forma hiteles ábrázolása volt.

Bővebben...
 
Játszani öröm, játszani jó!

- A közös játék felszabadít…

Boldogító, magával ragadó közös élmény részesei voltak 2013. október 5-én az V. Pest Megyei Színjátszó Találkozó színjátszói és vendégei.
Inárcson, a Pest megyei színjátszás egyik kiemelkedő helyszínén a Tolnay Lajos Általános Iskola aulája színházteremmé alakult. Reggel 8 órától a tantermekben és az előtér színpadán zajlottak a próbák, hogy délután 14 órától bemutatásra kerüljenek az előadások.
A nyári XXI. Fodor Mihály Pest Megyei Színjátszó táborban született hat izgalmas produkciót láthatott a szépszámú színjátszóból és érdeklődőből álló közönség.

Bővebben...
 
Pályázat a hungarikumok népszerűsítésére

Október 31-ig lehet pályázni a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására.

Bővebben...
 
Meghívó az V. Pest Megyei Színjátszó Találkozóra


A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája és az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola tisztelettel meghívja Önt az V. Pest Megyei Színjátszó Találkozóra 2013. október 5-én (szombaton) 14.00 órára Inárcsra, a Tolnay Lajos Általános Iskolába (2365 Inárcs, Tolnay u. 1. Tel.: 06-29/370-039)

Bővebben...
 
Pest Megye Közművelődési Szakembereinek és Önkormányzati Tisztségviselőinek XVIII. szakmai tanácskozása

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája 2013-ban tizennyolcadik alkalommal szervezi meg őszi szakmai találkozóját. A Pest megyei barangolás helyszíne: Vecsés.

Bővebben...
 
Hungarikumok gyűjteménye, magyar értéktár és nemzeti értékeink konferenciaA Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság és a Vidékfejlesztési Minisztérium tisztelettel meghívja Önt a 2013. évi OMÉK keretében rendezett szakmai programra, amelynek címe: Hungarikumok gyűjteménye, magyar értéktár és nemzeti értékeink konferencia.

Bővebben...
 
Magyar Értékek - Megyéink értékei mutatkoznak be a Szent István Bazilika előttTöbb ágazati minisztérium és állami szervezet összefogásaként szeptember 14-én hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Magyar Értékek 2013 eseményt, melyen tizenkilenc megye egyedülálló értékeit ismerhetik meg a rendezvény vendégei. Az értékőrző esemény helyszíne a szimbolikus jelentőségű Szent István tér és a Bazilika. Mindannyiunk számára fontos feladat hazánk kulturális sokszínűségének megőrzése, kincseinek és hagyományainak megmutatása, ünnepeinken keresztül kulturális identitásunk közös megélése.

Bővebben...
 
„Játsszuk, ami nincs…” - A XXI. Fodor Mihály Pest Megyei Színjátszó Táborról


2013. augusztus 5-12. között a szokott helyszínen Zamárdiban, 125 résztvevővel rendezte meg újabb szaktáborát a Pest Megyei Iroda.

A 7 évestől 27 éves korig, több korosztályt képviselő színjátszók, Pest megye 20-22 településéről érkeztek a komoly szakmai múlttal rendelkező, országosan is ismert és elismert szakmai műhelybe. A két évtized alatt kipróbált és bevált módszerekre épülő színvonalas munkát 22 kiváló szakember irányításával korosztályokra bontva, 7 alkalmi társulatban, napi 6-7 órás próbamunkával végezték a táborlakók.

Bővebben...
 
„Egy héten át csak festettünk és rajzoltunk… „ - Pest megyei alkotók Bánkon2013. július 8-ától Pest megye amatőr képzőművészei vették birtokba a festői környezetben lévő Nógrád megyei, Bánk üdülőfalu ifjúsági táborát. Ezen a nyáron már hetedik alkalommal szervezte meg a Nemzeti Művelődési Intézet Pest megyei Irodája, (a Pest megyei Közművelődési Intézet utódja) egyhetes nyári alkotótáborát.

Bővebben...
 
100 – megjelent a Szín – Közösségi Művelődés jubileumi lapszámaSzázadik lapszámához érkezett a Szín-Közösségi Művelődés folyóirat, melyben most is követendő szakmai kezdeményezéseket, fejlesztéseket, példaértékű szakmai életutakat mutatunk be az olvasóknak a közösségi művelődés szerteágazó tevékenységrendszeréből. Hagyományainkhoz híven az elkövetkező hetekben részleteket közlünk a szakmai lap egyes cikkeiből. A folyóirat éves megrendelőjét ezen az oldalon a tartalomjegyzék alatt érhetik el az olvasók.

Bővebben...
 
A kormány támogatja a Nemzet Művésze díj megalapítását

A kormány célja, hogy valamennyi művészeti ág legjelentősebb alkotóinak méltó időskori életkörülményeket biztosítson havi életjáradék formájában. Az EMMI kezdeményezésére a Magyar Művészeti Akadémia keretei között megalapításra javasolt új díjra irányadó szabályozás 2014. január 1-jén léphet hatályba.

Bővebben...
 
Helyi önkormányzatok 2013. évi közművelődési érdekeltségnövelő támogatása

A helyi önkormányzatok 2005-től igényelhetnek támogatást a települési közművelődési intézmények, színterek technikai, műszaki eszközállományának, berendezési tárgyainak megújítására, bővítésére.

Bővebben...
 
Meghívó Pest Megye Közművelődési Szakembereinek és Önkormányzati Tisztségviselőinek Szakmai Fórumára

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája, a Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a százhalombattai Barátság Kulturális Központ szakmai fórumot rendez a megye településein dolgozó közművelődési intézményi és önkormányzati szakemberek részére, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Bővebben...
 
Metszetek - Konferencia a közösségi művelődésrőlMetszetek - Civilek és intézmények szerepe a közösségi művelődésben címmel országos konferenciát rendez a Nemzeti Művelődési Intézet június 18-án a Budai Vigadóban.

Időpont: 2013. június 18. 09.30 óra

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Bővebben...
 
Búcsú Kerekes Lászlótól...

"Elment közülünk egy fiatalember. Friss,kristálytiszta gondolatokkal, félig vagy talán teljesen kész, okos szakmai tervekkel, rajzvázlatokkal a tarisznyájában ment el, ahogy illik. Hiszen – ha van – leckéje lesz a túlban is.
Gazdag szakmai, művészi eredményekben teljes, példaadó életútja Balassagyarmatról indult. Egerben végzett a Főiskolán rajztanárként, majd népművelőként, aztán alkalmazott grafikusi diplomát szerzett a Képzőművészeti Főiskolán. Egész életében tanult, és ha módja volt rá, tanított – halkszavú,bölcs, igényes mesterként.

Bővebben...
 
Bekopogtunk az Ipoly mente kapuján…A Nemzeti Művelődés Intézet Pest Megyei Irodája a Kapunyitogató című projekt keretében május 26-án vasárnap Ipolydamásdra látogatott. A helyi szervezőkkel együtt az Age of Hope és a Voneszo Alapítvánnyal, egy igazi családi napra hívtuk a Damásdiakat. A vonzó programok az alig több mint 350 fős kis település apraját-nagyját megmozgatták.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
feed-image Feed Entries
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés