PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Kultúrbonbonok
A szó elszáll, az írás megmaradEgy könyvet tartok a kezemben: T. Kiss Tamás szakmai biográfiája és bibliográfiája. Több dolognak is örülök. Egyrészt a könyvnek, mert manapság öröm egy szép kiadványt látni akkor, amikor az ember egy személytelen világító monitor (személyi számítógép) előtt tölti fél életét. A bibliográfiának, mert egyben megtalálom valakinek a munkáit. S örülök T. Kiss Tamásnak, mert kedvelem. A kiadvány a Belvedere Meridionale Kft.-nél jelent meg, Szegeden 2011-ben. Összeállította és szerkesztette Harkai Daniella. Még azt is meg lehet tudni a főcím oldalról, hogy lezárva: 2011. február 28.
Bővebben...
 
Nagykovácsi a megye legkulturáltabb települése
Nagykovácsi és Zebegény kapja meg idén a Kulturált Települési Környezet Díjat. Nagykovácsi főterének megújításával az első helyen, míg Zebegény a Petőfi tér felújításával a második helyen végzett.
Bővebben...
 
Rétvári: a diktatórikus rendszerek előbb-utóbb egymásra találnak
A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint a diktatórikus rendszerek előbb-utóbb egymásra találnak, mert közös alaptételük, hogy nem tisztelik az emberi méltóságot; Rétvári Bence ezt a fővárosi kitelepítésekről szóló szerdai budapesti konferencián mondta. A tanácskozás résztvevőit levélben köszöntötte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, aki hangsúlyozta: nem fogadhatjuk el a kommunista bűnök szőnyeg alá söprését.
Bővebben...
 
Beruházás a kultúrába - Háztűznézőben Monoron
Közkívánatra ősszel is folytatódik a Háztűznézőben, közművelődési intézményeket, szervezetek bemutató sorozat. Az új évad első intézménye száz éve épült, egykor tündökölt, majd egy évtizedig üresen állt. Sokáig Monor központjának egyik csúfsága volt, ma újra virágzó kulturális és civil központ. Így lehetne összefoglalni az európai uniós támogatással megújult monori Vigadó épületének történetét.
Bővebben...
 
XII. Országos Ikertalálkozó
2011. július 23. Szigethalom
A szemerkélő eső ellenére már 9 óra körül kezdtek szállingózni az első családok, és bár az időjárás továbbra is szomorú maradt, a színpadon egy vidám, táncos megnyitóval elkezdődtek a programok. A délelőtti produkciók a gyerekeket szórakoztatták, majd a gyermek ikerszépségverseny következett, mialatt a felnőtt ikerszépségverseny jelentkezői lelkesen próbáltak a délutáni megmérettetésre.
Bővebben...
 
XVI. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál
Somoskőn, a vár alatt július 29-én, délután fél ötkor immár 16. alkalommal röppennek fel a galambok, jelezvén a fesztivál kezdetét. Az idei vendégek: bolgár, lengyel, szerb és szlovák néptáncegyüttesek, és Bánkon, a záró gálán vasárnap délután egy ghanai csoport is fellép majd.
Bővebben...
 
A könyvtervezés nem alanyi költészet
Interjú Gerhes Gáborral

A megújított arculatról beszélgettünk az Európa Könyvkiadó művészeti vezetőjével¸ Gerhes Gábor képzőművésszel. Az újrahangolt könyvek nemcsak az olvasóknak tűntek fel, hanem a szakmának is. A Szép Magyar Könyv pályázaton a szépirodalmi és ifjúsági kategóriákat Madách Imre Az ember tragédiája című kötetük nyerte. 
Bővebben...
 
Félmilliárdot ért a legendás gazfickó fényképe


A vártnál sokkal magasabb áron, 2,3 millió dollárért kelt el egy aukción az a fénykép, amely a Billy, a Kölyök néven ismert vadnyugati banditát ábrázolja. Az 1881-ben meghalt William Bonney-t egy seriff lőtte le.
Bővebben...
 
A gödi Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor története
A gödi Alkotótábor története elsősorban a szakmának szól, arról, miként lehet táboroztatási tevékenységet hosszú távon, sikeresen folytatni. De úgy vélem, hasznos információt nyújt az alkotótáboraink iránt érdeklődő szülőknek is. 
Bővebben...
 
Honfoglalás kori tarsolylemezt tártak fel Pest megyében
A Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársai Rácz Tibor Ákos és Füredi Ágnes vezetésével honfoglalás kori sírokat tártak fel a megye délkeleti részén. 
Bővebben...
 
Az uniós internet-felhasználók több mint fele olvas idegen nyelvű oldalakat
Az európai internet-felhasználók 44%-a úgy érzi, hogy számára érdekes információhoz azért nem jut hozzá, mert az érintett honlap általa nem ismert nyelven íródott. Az Eurobarométer felmérése megerősíti azt, hogy szükség van az elektronikus fordítási eszközök fejlesztésére annak érdekében, hogy az EU internet-felhasználóit ne rekessze ki az online információhoz való hozzáférésből.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
feed-image Feed Entries
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés