PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Felhívások
Meghívó „Hungarikumok és nemzeti értékek" című konferenciára

A Hungarikum Bizottság konferenciasorozat szervez, amelynek az a célja, hogy ismertesse a megyei önkormányzatok és a települések vezetőivel, a művelődési intézmények vezetőivel, szakembereivel a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényt, illetve a 114/2013.(IV.16.) Kormányrendeletet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról, a Magyar Értéktár létrehozásának a folyamatát, a nemzeti értékek gyűjtésének módszerét. Időpont: 2013. május 16. csütörtök 10.00 óra.  Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár Tanácsterme.

Bővebben...
 
Figyelem!!! - Minőségfejlesztés Szakmai Műhely indul a Megyeházán

 

 

Időpontja: 2013. május 21., 22., 23. (kedd – szerda – csütörtök) 10.00 – 15.00 óra

Helyszín: 1052 Budapest, Városház u. 7. Megyeháza – Kápolna

Bővebben...
 
FÖLSZÁLLOTT A PÁVA 2014 - Népzenei és néptánc tehetségkutató verseny

 

Az MTVA és a Duna Televízió Zrt., valamint a Hagyományok Háza – szakmai partnereivel, a Martin György Néptáncszövetséggel és a Táncház Egyesülettel közösen – másodszor is meghirdeti a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt.

Bővebben...
 
Pesovár Ferenc VII. Országos Csoportos Népdaléneklési Verseny

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza idén hetedik alkalommal rendezi meg a Pesovár Ferenc néprajzkutató emlékének szentelt Országos Csoportos Népdaléneklési versenyt.

Bővebben...
 
„Közművelődés határok nélkül V.” konferencia

A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet együttműködve a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft-vel „Közművelődés határok nélkül V.” címmel konferenciát szervez, melynek témája az ifjúság szerepe a mai magyar társadalomban, ifjúsági kezdeményezések, együttműködési lehetőségek. A konferencia időpontja: 2013. március 27. (szerda), helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ (Békéscsaba, Széchenyi u. 4.). A rendezvény lebonyolítója: a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet Békés Megyei Irodája.

Bővebben...
 
Országos Közművelődési Konferencia

 

Március 25-27-e között huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Közművelődési Konferencia a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Felnőttképzési Intézetének andragógus hallgatói szervezésében.

Bővebben...
 
Tájékoztató a helyi önkormányzatok közművelődési érdekeltségnövelő támogatásával kapcsolatosan

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a helyi önkormányzatok közművelődési érdekeltségnövelő támogatásáról szóló 4/2004. (II. 20.) NKÖM rendelet a 32/2011. (VI. 20.) NEFMI rendelettel módosult. Ennek megfelelően 2012-től a támogatás igénylése a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszerben (ÖNEGM program) való rögzítéssel, valamint az onnan kinyomtatott adatlap és a szükséges mellékletek benyújtásával történik. Az igénylést március 25-éig elektronikusan és - az előző évekhez hasonlóan - postai úton, egy eredeti és egy másolati példányban kell benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes Igazgatóságához.

Bővebben...
 
Felhívás a XXII. Weöres Sándor Országos Színjátszó Találkozó Pest megyei bemutatójára - 2013


A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – huszonkettedik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó
PEST MEGYEI BEMUTATÓIT.A magyar gyermekszínjátszók felmenő rendszerű találkozójára várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai legalább 80%-ban 6-15 év közötti (általános) iskolások. A találkozóra a részvevők érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.

Bővebben...
 
III. Országos Múzeumandragógiai Konferencia

III. Országos Múzeumandragógiai Konferenciát rendeznek „A jövő múzeumai” címmel. Időpont: 2013. május 13.

Bővebben...
 
Európai Ifjúsági Hét

2013-ban ismét megrendezik az Európai Ifjúsági Hét programsorozatot. Ismét megrendezik 2013. május 26. és június 2. között az Európai Ifjúsági Hét programsorozatot. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió kínálta lehetőségekre. A programsorozat központi eseményeinek az Európai Parlament ad otthont.

Bővebben...
 
IKSZT ifjúsági szolgáltatások-programok Pest megyei mentorálása 3.

A Budapesti Művelődési Központ az Iránytű Ifjúsági és Mentálhigiénés Alapítvánnyal együttműködve az IKSZT-k (Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek) hatékonyabb munkavégzésének elősegítése érdekében mentorszolgáltatást biztosít a meglévő tapasztalatok továbbadásával, annak érdekében, hogy a fiatalok minél szélesebb köre tudjon helyben, színvonalas ifjúsági szolgáltatásokat igénybe venni.

Bővebben...
 
Tájékoztató a 2013 évi statisztikai adatgyűjtésről

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a KSH felhívására a 243/2011.(XI.22.) Korm. rendelet alapján alapfeladatként közművelődési tevékenységet (is) folytató intézmények vagy társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok, vállalkozások részére a kötelező közművelődési statisztikai adatgyűjtés megkezdődött.

Bővebben...
 
Országos Diákszínjátszó Fesztivál felhívása

 

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját, amelyre várjuk minden olyan csoport nevezését, amelynek tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14–20 év közötti középiskolások.

Bővebben...
 
Közösségi animátor képzés az IKSZT munkatársai részére

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet elsősorban az IKSZT munkatársai részére akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít 2013 februárjában.

Bővebben...
 
Felhívás a Pest Megyei Gyermekbábosok Találkozójára
A Biatorbágyi Faluház és a Pest Megyei Közművelődési Intézet 2013-ban is várja gyermek-bábcsoportok jelentkezését a XVI. Gyermekbábos Találkozóra. Az egész napos regionális rendezvényen kiváló szakemberekből álló zsűri választja ki  azt a bábcsoportot, amely Pest megyét képviselheti Egerben, a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján.

Bővebben...
 
Nemzetközi Zenei Találkozó

2013. augusztus 26. és 30. között nemzetközi találkozót szervez zenészeknek a tempóra Szófiában (Bulgária). A találkozó témája: identitások. Jelentkezési határidő: 2013. január 25.

Bővebben...
 
Januárban indul közgyűjteményi vezetőképző tanfolyam

A korszerű menedzsment ismérvei és eszközrendszere a közgyűjteményekben - vezetői ismeretek – címmel továbbképzést tart könyvtári, levéltári és múzeumi intézmények „magasabb vezető” és „vezető” kategóriába sorolt alkalmazottai, valamint könyvtári, levéltári és múzeumi intézményekbe „magasabb vezető” és „vezető” kategóriájú állásba pályázók körének 2013. január 21. (hétfő) és május 6. (hétfő) között.

Bővebben...
 
Görög Ibolya: Tanácsoskönyv - Új kalamajkák
"Kedves Olvasóim! (...) Rendszeresen kapok önöktől kérdéseket, és rájövök, tényleg, az azokban felmerülő problémákról is kellene írnom. Így aztán vettem egy nagy levegőt, és elhatároztam, szülessen meg a Tanácsoskönyv" - írja bevezetőjében Görög Ibolya. A ,,protokoll nagyasszonyának" trilógiája (Protokoll - az életem, Mindennapi maceráink, A nyilvánosság kelepcéi) az első kötet megjelenése után több mint egy évtizeddel ma is hatalmas népszerűségnek örvend.

Bővebben...
 
Útmutató egy közművelődési intézmény minőségirányításának kidolgozásához

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a Békés megyei közművelődési intézmények számára, hogy minőségi, igényes és innovatív tevékenységet végezzenek. Ezt a feladatkört foglalja össze a minőségirányítási rendszer, amelynek bevezetéséhez és fenntartásához ad iránymutatást az alábbi segédlet, amely mindenki számára ingyenes és szabadon terjeszthető.

Bővebben...
 
KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL - 2013.02. 8-10.


„Kultúrházak éjjel- nappal” országos közművelődési akciónk neve kifejezi azt, hogy intézményeink a nap bármely szakában a látogatók szolgálatában álltak és állnak. Az egész országot behálózó, a kisebb településeken szinte egyedüli kulturális szolgáltatóként jelenlévő kultúrházak, faluházak, a nagyobb településeken közművelődési feladatokat ellátó művelődési és közösségi házak, központok többfunkciós intézmények 2013. február 8-10. közötti napokban,  farsang utolsó hétvégéjén mutatkoznak majd be éjjel vagy nappal, avagy mindkét napszakban sokoldalúságukat bizonyítva.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
feed-image Feed Entries
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés