PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL - 2013.02. 8-10.


„Kultúrházak éjjel- nappal” országos közművelődési akciónk neve kifejezi azt, hogy intézményeink a nap bármely szakában a látogatók szolgálatában álltak és állnak. Az egész országot behálózó, a kisebb településeken szinte egyedüli kulturális szolgáltatóként jelenlévő kultúrházak, faluházak, a nagyobb településeken közművelődési feladatokat ellátó művelődési és közösségi házak, központok többfunkciós intézmények 2013. február 8-10. közötti napokban,  farsang utolsó hétvégéjén mutatkoznak majd be éjjel vagy nappal, avagy mindkét napszakban sokoldalúságukat bizonyítva.

 

A „Kultúrházak éjjel-nappal” országos program megvalósításával a Magyar Népművelők Egyesületének az a célja, hogy a kultúra teremtés és terjesztés házai, a benne dolgozó szakemberek és elsősorban a közösségek teremtsenek egy olyan alkalmat, amely során felhívják a figyelmet azokra a kulturális, közművelődési értékekre, amelyek ezekben a házakban, szervezetekben, közösségekben születnek és kerülnek nyilvánosságra.

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget adjunk a látogatóknak annak megismerésére, milyen magas szintű a közművelődést szolgáló intézményekben, szervezetekben folyó szellemi kulturális örökség védelem, valamint az új értékeket teremtő kreatív alkotó tevékenység.

Legyen ez egy olyan nagyszabású programsorozat, amely a közművelődést szolgáló szervezetekre, intézményekre és az általuk működtetett, egyre több helyen megújuló épületekre irányítja a figyelmet országszerte. Azokra a házakra, amelyek az ország leglátogatottabb kulturális terei, hisz évente több mint 80 millióan látogatják, s amelyek megtalálhatók a legkisebb falvaktól a legnagyobb városokig. Minden csatlakozó szervezet olyan programot valósítson meg, amely láthatóvá teszi a benne folyó sokszínű, társadalmilag létfontosságú tartalmi tevékenységet, közösségi művelődést, felnőttképzést, amatőr művészeti munkát, színvonalas kulturális eseményeket! Minden település, intézmény kapjon lehetőséget arra, hogy megmutassa magát, láthatóvá tegye egyedi sajátosságait!

A hazai és nemzetközi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy azok a szakmák és szervezetek sikeresek, amelyek valamilyen rendszerben, partnerségben tudnak együttműködni. Ezért a bemutatkozás mellet ez az „ünnepi akció”a felelősségről is szól. A közművelődésben elhivatottan dolgozók, és a fenntartók, támogatók, a működtetők valamint a szolgáltatásokat igénybevevők közös felelősségéről annak érdekében, hogy a közművelődés házai továbbra is részesei legyenek a helyi társadalom fejlődésének, a helyi közösségek megerősítésének, fejlesztésének

Jelentkezni lehet a www.kulturhazak.hu oldalon lévő jelentkezési lap kitöltésével 2013. január 31-ig.

 

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés