PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Országos Diákszínjátszó Fesztivál felhívása

 

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját, amelyre várjuk minden olyan csoport nevezését, amelynek tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14–20 év közötti középiskolások.

 

Az Országos Diákszínjátszó Találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhetőek a nem idegennyelvű előadások, kivéve a musical, rockopera, operett műfajokhoz tartozó produkciókat, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van (Scherzo Fesztivál). A nevezett előadások ajánlott műsorideje 45 perc, a műsoridő a 60 percet nem haladhatja meg; az ettől való eltérést az ODE honlapjáról letölthető formanyomtatványon 2011. február 25-ig köteles kérvényezni a csoport. Nem nevezhetőek azok az előadások, amelyek az utóbbi 3 év találkozóinak országos döntőjében szerepeltek.

A Találkozóra a csoport működési formájától függően az alábbi két versenykategóriában lehet jelentkezni:

„Művészeti iskolások”: alapfokú művészeti iskola bármely előadó-művészeti tanszakán (színjáték, bábjáték, tánc, mozgásművészet), drámatagozatos gimnáziumban, színiiskolában vagy drámastúdióban tanuló diákokból álló csoport.

„Nem művészeti iskolások”: minden olyan csoport, amely nem a fenti kategóriában felsorolt keretek között működik, s amely legalább kétharmad részben nem a fenti intézményekben tanuló diákokból áll.

Ezen túlmenően versenyen kívüli kategóriában indulhat minden, a kiírásnak más tekintetben megfelelő csoport, valamint a 20. életévüket már betöltött tagokból álló, de továbbra is együtt dolgozó, volt diákszínjátszó csoportok. Az ODE szakmai zsűrije – amennyiben ezt kérik – értékeli a produkciót, de továbbjutásukra nincs lehetőség.

A jelentkező csoportok kizárólag a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhatnak, az ettől való eltérést az ODE honlapjáról letölthető formanyomtatványon 2011. február 25-ig köteles kérvényezni a csoport. A fellépés pontos helyét és időpontját az ODE jelöli meg. A hiányos vagy későn beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni!

A kiírásban szereplő feltételeket figyelmen kívül hagyó előadások automatikusan a versenyen kívüli kategóriába kerülnek. Az esetleges problémákat az adott fesztivál befejezése után 3 napon belül bárki írásban jelezheti az ODE választmányának, ezen túl az eredményekkel kapcsolatban kifogásnak helye nincs.

A regionális találkozók március folyamán lesznek, az országos döntőre áprilisban kerül sor. A regionális és az országos találkozókon egyaránt a különböző kategóriákban induló csoportok egy fesztivál keretein belül lépnek fel. A regionális találkozók szervezői a helyi sajátosságoknak megfelelően a nevezési díjon felüli hozzájárulást kérhetnek a résztvevőktől. Az előadásokat az ODE által felkért szakmai zsűri értékeli, és arany, ezüst vagy bronz oklevéllel, valamint különdíjjal jutalmazhatja.

A produkciók a zsűrik ajánlásai alapján kapnak meghívást az országos döntőbe. Az országos döntőbe jutott csoportoknak előreláthatólag 2000 Ft/fő részvételi hozzájárulást kell fizetniük.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a mellékelt (illetve az ODE honlapjáról letölthető) jelentkezési lap visszaküldésével az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A beérkezés határideje 2011. január 28.

A jelentkezés feltétele az 5000 Ft-os tagdíj befizetése, amely az ODT-n egy előadás bemutatására jogosít. Minden további produkció nevezési díja darabonként 5000 Ft.

A befizetés módja: OTP fiókban készpénzben (csak a számlaszámot kell bediktálni hozzá) vagy átutalással.

Bankszámla: OTP Bank Rt. 11708001-20399498. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni vagy bediktálni a csoport nevét és/vagy az előadás címét.

További információ:

Knuth Barbara: +36-20-3799489

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Web: ode.szinhaz.org

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés