PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Felhívás a XXII. Weöres Sándor Országos Színjátszó Találkozó Pest megyei bemutatójára - 2013


A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – huszonkettedik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó
PEST MEGYEI BEMUTATÓIT.A magyar gyermekszínjátszók felmenő rendszerű találkozójára várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai legalább 80%-ban 6-15 év közötti (általános) iskolások. A találkozóra a részvevők érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.

 

A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc.

Kérjük a csoportokat, hogy – a játszó gyerekek érdekében – ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt!

Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet.

A jelentkező együttesek a működési helyük szerinti megyei találkozón – Pest megyében a Pest Megyei Közművelődési Intézet által szervezett megyei bemutatókon – indulhatnak. (A találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).

Idén ismét három lépcsős lesz a felmenő rendszerű gyermekszínjátszó találkozó.

Az első a minősítő találkozók szintje, amely hagyományosan a megyei bemutatókat jelenti. Pest megyében várhatóan most is két helyszínen – Tökölön és Vácon - fogjuk lebonyolítani a megyei fordulókat. A találkozónak idén ezt a lépcsőjét az igényeknek és szükségleteknek megfelelően a Magyar Drámapedagógia Társaság kibővíti. Minden helyi, területi színjátszó találkozó, fesztivál csatlakozhat a Weöres kereteihez, és így biztosíthatja résztvevői számára a felmenő rendszerbe való bekapcsolódást, amennyiben a nevezési feltételeket teljesíti.

A második lépcső a regionális találkozó, ahol (főként) az első forduló arany minősítést kapott csoportjai kapnak bemutatkozási lehetőséget. Pest megye színjátszói most is a Komárom-Esztergom és a Nógrád megyei együttesekkel közös Közép-Magyarországi Regionális Találkozón vehetnek részt. Idén Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban lesz a területi találkozó, melynek várható időpontja: 2013. május 11.

A harmadik szint az országos fesztivál: a találkozó záró, reprezentatív rendezvénye, amelyre a zsűri delegálja azokat az előadásokat, amelyeket ebben az évben valamilyen szempontból példaértékűnek talál. Erre az alkalomra meghívást kapnak a határon kívüli magyar színjátszó fesztiválokról ugyanezen elv alapján válogatott előadások is. Az országos fesztiválra a tervek szerint Debrecenben, várhatóan 2013. június 7-9-én kerül sor.

A nevezés feltételei: a jelentkezési lap hiánytalan kitöltésén túl a regisztrációs díj befizetése.

A találkozóra nevező csoportok regisztrációs díja 3000,- Ft, amit a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz kell befizetni. A találkozóra történő jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé. A számlaszám (OTP Bank 11701004-20065946).  és a befizetéssel kapcsolatos egyéb információ a jelentkezési lap végén is megtalálható.

A megyei bemutatók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt a jelentkezési lapon külön kéri.

A találkozókat minden esetben szakmai konzultáció követi, amelyeken a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek és a csoportvezető-rendezők közös elemző beszélgetés formájában értékelik a látottakat, ezzel is segítve a csoportok további munkáját.

JELENTKEZNI – a mellékelt jelentkezési lapon – a PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZETBEN 2013. MÁRCIUS 10-IG LEHET. A jelentkezési lapot Gaál Annának küldjék el e-mail-en: a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. (A jelentkezési lap letölthető a PMKI honlapjáról is, a felhívások menüpont alatt: www.pmkult.hu)

A PEST MEGYEI BEMUTATÓK HELYSZÍNEI ÉS IDŐPONTJAI:

Madách Imre Művelődési Központ – Vác (2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 63. Tel: 27/518-200) 2013. április 20. (szombat)

Művelődési Központ és Könyvtár – Tököl (2316 Tököl, Kossuth u. 66. Tel.: 24/510-905)   2013. április 27. (szombat)

Mivel Pest megyében két városban kerül megrendezésre a gyermekszínjátszó találkozó, a csoport vezetőinek jelölniük kell, melyik helyszínen szeretnének bemutatkozni, ezért kérjük, hogy az ÁLTALUNK MEGKÜLDÖTT JELENTKEZÉSI LAPOT HASZNÁLJÁK. Azoktól a csoportvezetőktől is ezt kérjük, akik közvetlenül megkapták a Magyar Drámapedagógia Társaság kiírását és nevezési lapját. Ezzel egyszerűbbé válik szervezési munkánk, és a csoportok igényeit is így tudjuk figyelembe venni.

Kérjük a csoportokat, tartsák be a megadott határidőt, és mielőbb küldjék be jelentkezési lapjaikat, jelöljék rajta, hogy melyik helyszínen szeretnének fellépni, mert a jelentkezés sorrendjét vesszük figyelembe a bemutatók helyszínének beosztásánál.

Kérjük továbbá, a jelentkezési lap minden pontját töltsék ki, mert csak így tudjuk a rendezvényeket megfelelően előkészíteni!

A jelentkezési határidő lejárta után minden csoportvezetőnek részletes tájékoztató levelet küldünk.

A Pest megyei rendezvényekkel kapcsolatban érdeklődni Gaál Annánál a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, a 06-12336912-es és a 06-30-9391-777-es telefonon és lehet.

JELENTKEZÉSI LAP >>>

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Budapest, 2013. február 14.

Makra Borbála
igazgató

Gaál Anna
főtanácsos

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés