PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Pesovár Ferenc VII. Országos Csoportos Népdaléneklési Verseny

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza idén hetedik alkalommal rendezi meg a Pesovár Ferenc néprajzkutató emlékének szentelt Országos Csoportos Népdaléneklési versenyt.

A 2013. május 18-án, Székesfehérváron megrendezésre kerülő esemény célja - a híres néprajzkutatónkra való emlékezésen és tisztelgésen túl -, hogy ráirányítsa az ország népdaléneklőinek figyelmet megyénk gazdag, figyelemre méltó népzenei anyagára. A versenyen négy korcsoportban (alsó és felső tagozat, középiskola illetve felnőtt) indulhatnak a résztvevők, akiknek egy kötelező anyagból és egy szabadon választott anyagból kell felkészülniük. Előbbinek egy Fejér megyei népdalcsokornak kell lennie, melynek felvételei és kottái (regisztráció után) letölthetőek a Fejér Megyei Művelődési Központ honlapjáról. A szabadon választható anyag lehet egy népdalcsokor bármely, a kötelező anyagtól eltérő tájegység népzenei anyagából. Az egyedüli kitétel, hogy a két összeállítás időtartama együttesen nem haladhatja meg a 8 percet. A résztvevők, csoportlétszám alapján, három kategóriába lesznek besorolva, melyek a következők: énekkettősök - énekhármasok, éneklő csoportok (4 vagy annál több fő), illetve hangszerkíséretes éneklő csoportok (2 vagy annál több fő).

A versenyen elismert szakemberekből álló zsűri fogja minősíteni a produkciókat, melyek közül a legkiemelkedőbbek, az egyedileg tervezett és elkészített okleveleken túl, tárgyjutalomban (népzenei kiadványokban) is részesülnek.

Forrás: http://www.fejermmk.hu

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés