PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Közép Magyarországi Folklór Szövetség – Országos szakmai szervezetek

CIOFF  

A CIOFF (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels) 1970 óta az UNESCO szakmai szervezete. 
A szervezet arra hivatott, hogy az UNESCO határozatainak szellemében segítse a hagyományos kultúrák értékeinek megőrzését és terjesztését, különösen nagy hangsúlyt fektetve a szellemi örökség és a folklór (néptánc, népzene, népi mesterségek, szokások, viseletek, rítusok, játékok, stb.) területeire, valamint feladatai közé tartozik a 88 CIOFF tagország folklór életének összefogása és összehangolása. Gyakorlati tevékenysége kiterjed a tagországok együtteseinek nemzetközi utaztatására, nemzetközi csereprogramok szervezésére is.


Európai Folklór Intézet

Az Európai Folklór Intézet alapvető feladata a folklórral kapcsolatos különböző területek, a kutatás, a revival mozgalom és az oktatás közötti közvetítés.
Célja az európai hagyományok, az etnikai és kisebbségi kultúrák meghatározása, dokumentálása, védelme, megőrzése, terjesztése (kutatás, oktatás, művészet, revitalizáció), a nemzetközi együttműködés elősegítése. Alap célkitűzése: a hagyományos kultúra széles körű elismertségének és megbecsülésének megteremtése.

Cím: 1011 Budapest, Szilágyi D. tér 6.
Tel./fax: 212-2039
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőség: www.folkline.hu


Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége

A Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel partneri viszonyt kialakítva, segítse fesztiváljaink együttműködését, a kölcsönös tapasztalatcserét és az érdekképviseletet.
A szövetség a CIOFF nemzetközi szervezet magyarországi tagszervezete. A nemzetközi együttműködések alapján:
• magyarországi néptáncegyütteseket közvetítenek külföldi fesztiválokra,
• külföldi együtteseket hívnak magyarországi rendezvényekre,
• nemzetközi részvétellel szakmai konferenciákat rendeznek, s hazai szakembereket közvetítenek nemzetközi eseményekre, stb.

Cím: 1011 Budapest, Szilágyi D. tér 6.
Telefon/fax: +36 1 201 7931
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőségek:  www.cioff.hu; www.folkfeszt.hu; www.folklorfesztivalok.hu


Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott nemzeti intézmény, melyet a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere 2001. január elsején alapított.
A Hagyományok Háza szolgáltató központ.
Három nagy egysége eltérő eszközökkel, de egyazon céllal és elkötelezettséggel várja a népi kultúra, a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönséget és a szakmabelieket.
A Magyar Állami Népi Együttes művészeti munkája során mérvadó. A közművelődést szolgáló művek előadására és létrehozására törekszik, valamint felkarolja a külső, támogatásra érdemes kezdeményezéseket.
A Kárpát-medence hagyományait átfogó Lajtha László Folklórdokumentációs Központ hozzáférhetővé teszi a régió népi kultúráját rögzítő audiovizuális és szöveges dokumentumokat.
A Népművészeti Módszertani Műhely támogatja a civil szakmai szervezeteket, rendezvényszervező, marketing-, és oktatási szolgáltatásokat nyújt, illetve szélesíti a népművészeti szakma nemzetközi kapcsolatrendszerét.

Cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.  Postacím:1251 Pf. 23.
Telefon/Fax: +36 1 225 6049, +36 1 225 1013
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőség: www.hagyomanyokhaza.hu


Közép-Magyarországi Folklór Szövetség

A Közép Magyarországi Folklór Szövetség 2005. szeptember 22-én, a Pest Megyei Népművészeti Egyesület jogutódjaként alakult meg.
Az egyesület célja: a magyar és más népek hagyományos művészeti, tárgyi, szellemi értékeinek megismertetése, megőrzése, ápolása, különös tekintettel a népművészetre.
Az egyesület tevékenységét Pest megye és Budapest területén végzi.
Céljai megvalósítása érdekében képzéseket, konferenciákat, továbbképzéseket szervez, társrendezője országos fesztiváloknak, versenyeknek és egyéb bemutatkozó alkalmat adó rendezvényeknek.

Cím: 2440 Százhalombatta, Szent István tér 5.
Telefon/Fax: 23/550-000


Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSz)

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 1990-ben alakult. Feladatának tekinti, hogy képviselje és érvényesítse az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények tevékenységét és érdekeit.
Együttműködésre törekszik a művészetoktatási intézmények és művészetoktatással foglalkozó állami és társadalmi szervezetekkel, országos művészeti fesztiválokat, tanulmányi versenyeket, pedagógiai tanácskozásokat, továbbképzéseket kezdeményez és szervez.
Támogatja és ösztönzi a magyar művészetpedagógia korszerűsítésére irányuló kísérleteket, melynek érdekében nemzetközi kapcsolatrendszert alakít ki. A MZMSz  tagja az Európai Zeneiskolák Szövetségének (EMU).

Cím: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.  Postacím: 1390 Pf. 155
Telefon: +36 1 269 3553
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőség: www.mzmsz.hu


Martin György Néptáncszövetség

A Martin György Néptáncszövetség 1993. júniusában alakult, közel 20 együttes részvételével. Célkitűzése, hogy létrehozza a közművelődési és kulturális életben, valamint a nemzeti hagyományok és értékek őrzésében kiemelkedő szerepet betöltő amatőr néptáncosok országos, szakmai szövetségét, biztosítva ezáltal a néptánc együttesek érdekvédelmét, érdekképviseletét.
A szövetség kiemelkedően fontosnak tartja, a néptánc mozgalom fejlődésének szakmai, művészeti, pedagógiai feltételeinek javítását, a művészeti tevékenység támogatását valamint a mozgalmon belüli együttműködés, kapcsolattartás, információáramlás elősegítését is.

Cím: 1062 Budapest, Lendvay u. 15
Telefon/fax: +36 1 269 5680
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőség: www.martinszovetseg.hu


Muharay Elemér Népművészeti Szövetség

A Muharay Elemér Népművészeti Szövetséget azért alakították – hagyományőrző és nemzetiségi együttesek, néprajz-, néptánc- és népzenekutatók, Muharay Elemér hajdani népi együttesének tagjai és a népi kultúra iránt érdeklődő magánszemélyek – mert fontosnak tartják, hogy a közösségeket megtartó tradíciók fennmaradjanak és tovább éljenek.
Szövetségnek mintegy 2500 tagja van, s munkája során együttesi találkozókat, szakmai konferenciákat, továbbképzéseket, hazai és nemzetközi tapasztalatcseréket szervez.

Cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8. Postacím: 1251 Budapest, Pf. 23.
Iroda: 1011 Budapest, Szilágyi D. tér 6. I. emelet
Telefon/fax: +36 1 201 7931
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőség: www.muharayszovetseg.hu


Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület célja, hogy a gyermekekkel megismertesse a magyar néptánc- és kézműves hagyományokat, az összegyűjtött értékeket továbbá, hogy közösséggé formálja azokat, akik fogékonyak az ősök kultúrájára.
Részesei az országos fesztiválok, táncversenyek szervezésének. A fesztiválokon bemutatott legjobb koreográfiákból szerkesztik a Gyermek Néptáncantológiát.
Regionális népművészeti táborokat szerveznek, hogy minél több gyermek komplex formában találkozzon a hagyományos népi kultúrával.
Továbbképzések, mesterkurzusok, fórumok létrehozásával, kiadványok szorgalmazásával nyújtanak szakmai segítséget azoknak, akik fontosnak tartják ismereteik folyamatos bővítését, pedagógiai lehetőségeik szélesítését.

Cim: 1072 Budapest, Akácfa u. 32.
Tel/fax: +36 1 322 2893, +36 70 639 6121
Webes elérhetőség: www.orokseg.hu


Táncház Egyesület

A Táncház Egyesület - az 1990-ben alapított Táncházi Kamara jogutódja - a táncházmozgalom és a hozzá kapcsolódó művészeti ágak társadalmi szervezete. Tagjai között megtalálhatók hivatásos művészek, műkedvelő előadók, oktatók, néprajzosok és olyanok is, akik "csak" kedvelik a népzenét és a néptáncot.
A Táncház Egyesület céljai közé tartozik, hogy  tagjainak összefogásával és más intézményekkel, szervezetekkel való együttműködéssel rendezvényeket kiadványokat, gyűjtéseket és oktatási feladatokat valósítson meg.
Egyesületi tagozatuk a Folk Műhely, amely az együttesek és szólisták hatékonyabb menedzselését célozza.
Az egyesület folyóirata a „folkMAGazin” kéthavonta jelenik meg.

Cím: 1255 Budapest, Pf. 153.
Telefon./fax: +36 1 214 3521, +36 1 225 1666
Webes elérhetőség: www.tanchaz.hu


Vass Lajos Népzenei Szövetség

A Vass Lajos Népzenei Szövetség 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja, segítse a Kárpát-medencében élő és működő népdalköröket, népzenei csoportokat, énekkarokat, nyugdíjas éneklő csoportokat, a népzenét, néphagyományainkat éltető közösségeket, embereket. Segítse a csoportok közötti kapcsolat kiépítését, megtartását, a tapasztalatok átadását.

Cím: 1012 Budapest, Várfok út 8. Postacím: 1445 Budapest, Pf.: 287.  
Telefon: +36 30 243 0106, +36 20 518 5298
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Webes elérhetőség: www.vasslajos-szov.hu

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés