PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Vers- és prózamondó gyermeksereg a Pesti Vármegyeházán

 

 

Április hónap a Magyar Költészet ünnepének hónapja. Ebben az időszakban számos települési, azokat követően pedig térségi vers- illetve prózamondó verseny teremt alkalmat anyanyelvünk ápolására, az irodalom népszerűsítése.
Pest megyében, 2013. május 10-én hetedik alkalommal került megszervezésre a térségi versenyeket megkoronázó megyei döntő.

 

 

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája által bonyolított eseményre 16 térségi versenyről 84 olyan általános iskolás gyermekek vers-, illetve prózamondó érkezett.

A zsúfolásig megtelt a Díszteremben Makra Borbála, a Pest Megyei Iroda vezetője köszöntötte a lelkes versenyzőket, a felkészítő tanárokat és a szülőket. A rövid megnyitó után az alsó és a felső tagozatos tanulók különváltak; az alsó tagozatosokat Horváth Csenge, színész-drámatanár, Radnóti-díjas versmondó, Szennik Éva diákszínjátszó-rendező, drámapedagógus, a felső tagozatosokat Bors Anikó előadóművész, és dr. Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, drámapedagógus bírálta.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek a sok tehetséges gyermek előadását hallva, de ennek ellenére, mint minden versenyen, itt is rangsorolni kellett teljesítményeket, végül a két kategóriában, négy korosztályi bontásban összesen 24 gyermek részesült díjazásban.

Ezúton is köszönjük a területi versenyeket szervező és lebonyolító kollégák kitartó munkáját, ami évek óta igazolja a megyei döntő szükségességét, és aminek köszönhetően Pest megye szinte valamennyi térségéből érkeztek hozzánk gyermekek.

A fotókat készítette: Erdélyi Erzsébet, Gaál Anna, Vasas Gábor

Képek vers- és prózamondó versenyről:

 

 

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés