PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Május 10-én befejeződött a Nemzeti Művelődési Intézet konferenciasorozata

Április közepétől kilenc városban, közel ezer szakember részvételével zajlott le a „Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel – új irányok és tartalmak a közösségi művelődésben” címmel útjára indított rendezvénysorozat. A helyszíneken tapasztalható érdeklődés, a magas részvételi arány és az előadások után feltett kérdések visszaigazolták a szervező intézmény szándékait, a hiánypótló rendezvénysorozat szükséges volt, mivel a közművelődést érintő legfontosabb változásokról és a Nemzeti Művelődési Intézet új projektjeiről közel azonos időben adott tájékoztatást országszerte.

Gyöngyös, Zalaegerszeg, Kaposvár, Tatabánya, Budapest, Győr, Debrecen, Kecskemét és Békéscsaba, volt a helyszíne az április 16. és május 10. között megrendezett konferenciasorozatnak, amely a kulturális szakemberekkel, a civil kulturális szervezetek képviselőivel és az önkormányzati együttműködőkkel ismertette meg az Intézet megújulásának legfontosabb tartalmi és szervezeti elemeit.

A rendezvénysorozat nem kevesebbet tűzött ki céljául, minthogy mind szélesebb körben elfogadtassa, hogy a kultúra, a közösségi művelődés a maga sajátos eszközeivel hozzá tud járulni a nemzeti összetartozás erősítéséhez, a vidéki Magyarország értékeinek megőrzéséhez, gazdagításához.

A rendezvénysorozaton a résztvevők tájékoztatást kaptak a közösségi művelődés megerősítése érdekében végzett stratégiai tervező munkáról, a Művelődés Intézet szakmai koncepciójáról, valamint a szakmai-módszertani munka szervezeti, tartalmi kérdéseiről, céljairól valamint lehetőségeiről.

A konferencia kilenc helyszínén Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, az Intézet kiemelt stratégiai partnereinek képviselői, a programnak otthont adó város kulturális életének meghatározó személyiségei, az Intézet megyei módszertani irodájának helyi munkatársai, települési döntéshozók és az Intézet szakterületi vezetői tartottak korreferátumokat.

A nagyszabású sorozat célja az volt, hogy a település kulturális életében meghatározó szerepet vállaló közművelődési szakemberek, civil szervezetek, települési döntéshozók aktuális tájékoztatást kapjanak az elkövetkező hónapok kiemelt közművelődési projektjeiről, terveiről, megismerjék a bekapcsolódás lehetőségeit és az Intézet megyei módszertani segítőhálózatának munkatársait, továbbá az irodák szolgáltatásait és szakmai programkínálatát.

Forrás: NMI

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés