PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

„Egy héten át csak festettünk és rajzoltunk… „ - Pest megyei alkotók Bánkon2013. július 8-ától Pest megye amatőr képzőművészei vették birtokba a festői környezetben lévő Nógrád megyei, Bánk üdülőfalu ifjúsági táborát. Ezen a nyáron már hetedik alkalommal szervezte meg a Nemzeti Művelődési Intézet Pest megyei Irodája, (a Pest megyei Közművelődési Intézet utódja) egyhetes nyári alkotótáborát.

 

Fiók László festőművész irányításával harminc, zömében „szép-korú” alkotó élt azzal a lehetőséggel, hogy egy héten át csak a festés, a rajzolás, a különböző technikákkal és anyagok használatával való ismerkedés volt a feladata. Tábori körülmények között, de az alkotó munkához szükséges feltételek biztosításával zajlott az intenzív műhelymunka.

A régi törzstagok mellett most is jelentkeztek új résztvevők, akiket a Pest Megyei Képzőművészeti Műhelyben már hat éve zajló magas színvonalú tematikus előadások és az eredményes alkotómunka híre hozott el a táborba. Új szakmai kapcsolatok, barátságok szövődtek, és a zárónapon vasárnap, a részvevők sok-sok élménnyel, alkotói témával és azzal az elégedettséggel tértek haza, hogy ismét gazdagodott elméleti és gyakorlati tudásuk.

A Pest megyei amatőr képzőművészek októbertől folytatják minden hónap második szombatján tartott képzésnapjaikat, ahol a Fiók László művészeti vezető által elkészített tematika alapján indul a 2013-14-es hetedik évad elméleti és gyakorlati programja.

Néhány felvétel a táborban folyó munkáról.

Fotók és szöveg: Gaál Anna

Képek az alkotótáboról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés