PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Játszani öröm, játszani jó!

- A közös játék felszabadít…

Boldogító, magával ragadó közös élmény részesei voltak 2013. október 5-én az V. Pest Megyei Színjátszó Találkozó színjátszói és vendégei.
Inárcson, a Pest megyei színjátszás egyik kiemelkedő helyszínén a Tolnay Lajos Általános Iskola aulája színházteremmé alakult. Reggel 8 órától a tantermekben és az előtér színpadán zajlottak a próbák, hogy délután 14 órától bemutatásra kerüljenek az előadások.
A nyári XXI. Fodor Mihály Pest Megyei Színjátszó táborban született hat izgalmas produkciót láthatott a szépszámú színjátszóból és érdeklődőből álló közönség.

 

A találkozó mindig kihívás is a darabok rendezői és a szereplők számára, hiszen az új helyszín nyújtotta térben sok szempontból változnak a darabok. A vastapssal ünnepelt előadások igazolták, hogy a produkciók újrafogalmazása jól sikerült, és a másodbemutatók, örömöt jelentettek a játszóknak és valódi színházi élményt adtak a nézőknek.

A színjátszó találkozó ismét bebizonyította, hogy Pest megye színjátszó társadalma színvonalas és figyelemre méltó munkát végez, értéket teremt, és az évek folyamán valódi közösséggé kovácsolódott. Olyan közösséggé, ahol folyamatosan felszínre kerülnek ifjú tehetségek, így biztosítva van az utánpótlás nevelése is. Öröm látni, hogy évről-évre miképpen fejlődnek, nyílnak ki, szabadulnak meg gátlásaiktól gyermekek, kamaszok, és mutatkozik meg sokoldalú tehetségük.

Legalább ekkora örömöt jelent az is, hogy ezeken a találkozókon ott vannak a régi színjátszók, és azok is, akik az idén nem vehettek részt a táborban, de szorosan kötődnek a közösséghez és visszavágynak oda.

Köszönet illet minden csoportvezetőt, rendezőt, mert az ő elkötelezett, példaértékű munkájuk nélkül nem működne a rendszer.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Tolnay Lajos Általános Iskola tanári karának, munkatársainak, akik az elmúlt évekhez hasonlóan most is társrendezőként csatlakoztak irodánkhoz és kora reggeltől késő estig dolgoztak azért, hogy a megye színjátszói otthon érezhessék magukat, és a felszabadult a játék örömével ajándékozzanak meg mindenkit.

 

Kép és szöveg: Gaál Anna

 

Pillanatképek az előadásokból:

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés