PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Grafitceruza volt az alkotóeszköz

 

2013. október 12.-én Budapesten, a Megyeháza konferenciatermében elindult a Pest Megyei Képzőművészeti Műhely VII. évadának képzéssorozata.
Fiók László festőművész vetítettképes előadásában az állatábrázolás naturális formáival ismertette meg Pest megye amatőr képzőművészeit. Az előadást követő műhelymunka során az alkotók a gyakorlatban tették próbára rajzkészségüket. Az általuk kiválasztott fekete-fehér képen fellelhető árnyalatok, tónusok, felületi plasztikák megfigyelése után az volt a feladatuk, hogy grafitceruzával mindezt rajzaikon ábrázolják és visszaadják úgy, hogy a grafikai tónusskálát is létrehozzák. Az elvégzett feladat célja, a forma hiteles ábrázolása volt.

A korábbi tanulmányaik - a pasztell, akril és olajképek tetszetős világában szerzett gyakorlat – után, az elmélyült, részlet-gazdag naturális ábrázolás újabb ismeretek megszerzésére adott alkalmat.

A budapesti műhelymunka folytatására azonos tematikával, október 19-én, Nagymaroson, a helyi Képzőművészeti Egyesület rajztermében kerül sor.

 

Kép és szöveg: Gaál Anna

 

További képek:

 

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés