PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Pest megye közművelődési szakemberei és önkormányzati tisztségviselői tanácskoztak Vecsésen


2013. október 15-16-án tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Pest Megyei Népművelők Egyesülete és a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodája a megye közművelődési szakembereinek és önkormányzati tisztségviselőinek szakmai tanácskozását.

A program helyszíne a tavasszal átadott, kiváló adottságokkal rendelkező vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központ volt.

 

A szakmai találkozó első ünnepélyes mozzanataként - egy országosan is egyedülálló, szép hagyomány keretében - Tapodi Katalin a Pest Megyei Népművelők Egyesületének elnöke és Szlahó Csaba Vecsés város polgármestere átadták a Pest megye közművelődési intézményeiben 10-20-30 éve dolgozó technikai, gazdasági munkatársak jubileumi ezüst medalionját, majd a közművelődési szakemberek szakmai hűségéért alapított Ezüstgyűrűvel szimbolizált díjakat.

Az emelkedett hangulatú perceket követően Kis Tóth János igazgató bemutatta megyei kollégáinak a szakma számára irigylésre méltóan kiváló, a mai igények kielégítésére minden szempontból alkalmas kulturális központot, ahol a város lakosságának minden korosztálya számára változatos programokat tudnak biztosítani.

A tanácskozás délutáni programjában Dombi Ildikó a Nemzeti Művelődési Intézet Módszertani Főosztályának vezetője és Makra Borbála az NMI Pest Megyei Irodájának vezetője tájékoztatták a megyei kollégákat az Intézet aktuális feladatairól, szakmai eredményeiről és jövőbeni terveiről. Külön kitértek a települések és azok közművelődési intézményeivel, civil szervezeteivel való kapcsolódási pontokra, az együttműködési lehetőségek fontosságára.

Sajó Attila a Magyar Népművelők Egyesületének Elnöke a szakma helyéről és szerepéről beszélt a közművelődés változásainak folyamatában, majd Eszenyi Miklós az (EMMI) prezentációját ismertette, melyből Pest megye szakemberei értesülhettek a kulturális intézményrendszer 2014-2020 közötti EU-s pályázatain keresztül kínálkozó fejlesztési tervekről. Ezt követően kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a szakmai nap – Vissza a realitásokhoz címmel.

Az előadások során a több mint száz résztvevő élt az előadók által felkínált lehetőséggel és sok-sok kérdéssel próbált választ kapni, kapaszkodót találni lehetőségeiről szakmánk folyamatosan változó helyzetében.

Az esti program kezdetén megismerkedhettük a Kulturális Központ színháztermének mindent tudó fény- és hangtechnikájával, amit egy élő mozgásszínházi produkcióval is reprezentáltak.

Az este további része - a szokásos kötetlen beszélgetések, tapasztalatcserék hasznos programjaként - a csapatépítés oldott hangulatában zajlott.

Másnap a Marketing a kultúrában – a kultúra marketingje címmel Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség alelnöke, a Tonk Emil Üzleti Akadémia alapítója adott kézzelfogható, jól hasznosítható tanácsokat a közművelődési szakemberek számára.

A kétnapos szakmai tanácskozás a Pest Megyei Népművelők Egyesületének tisztújító közgyűlésével zárult.

 

Szöveg: Gaál Anna Kép: Dénes Varga Zsuzsa, Gaál Anna

 

További képek:

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés