PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Amatőr képzőművészeti események Nagymaroson

Két, Pest megye amatőr alkotóit megszólító program volt az elmúlt hétvégén, Nagymaroson.
2013. október 19-én a Nagymarosi Képzőművészeti Egyesület rajztermében a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Képzőművészeti Műhelyének keretében zajló képzéssorozat hetedik évada első témájának nagymarosi helyszínére meghirdetett gyakorlati foglalkozására került sor. Fiók László festőművésznek, a Műhely művészeti vezetőjének irányításával az állatábrázolás naturális formáival ismerkedtek meg az alkotók.

 

2013. október 20-án 16 órakor a Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagytermében megnyílt a Nagymarosi Képzőművészeti Egyesület szokásos Őszi Tárlata. A húsz éve minden év tavaszán és őszén megrendezésre kerülő kiállításon most 36 alkotó 82 munkáját láthatják az érdeklődők.

Garami Mária egyesületi elnök köszöntőjét követően a megnyitó részvevőit - a képzőművészet nyújtotta élmények mellett - Márai Sándor, Csanádi Imre és Vincze József verseiből összeállított húsz perces zenés irodalmi összeállítással is megajándékozták. Az ősz hangulatát megidéző műsorban Babják Annamária előadóművész működött közre, gitáron Vincze József kísérte.

 

A tárlat két hétig tart nyitva.

A Képzőművészeti Egyesület állandó kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők Nagymaroson a Váci út 21. szám alatt lévő képzőművészeti kiállító teremben. A 31 éves Képzőművészeti Egyesületet reprezentáló anyag a turista szezonban végig, jelenleg november 1-jéig látogatható.

 

Szerző és fotó: Gaál Anna

 

 

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés