PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Megelevenedett a mesevilág


2013. november 9.-én Budapesten, a Megyeháza konferenciatermében a Pest Megyei Képzőművészeti Műhely újabb foglalkozásán ismét az állatábrázolás volt a téma, de most a naturális ábrázolással szemben a valóságtól való elvonatkoztatás volt a feladat.

 

Fiók László festőművész vetítettképes előadása adott alapot a délutáni alkotómunkához.

Az amatőr képzőművészek feladata állatmese illusztrációk készítése, kitalált vagy konkrét állatmese epizód ábrázolása volt. Vagyis a cél, a kifejezés érdekében a konkréttól való elvonatkoztatás volt.

Az alkotók szabadon választott eszközökkel, akvarell, pasztell képeken elevenítették meg gyermekeik, unokáik, és saját gyermekkoruk kedvenc állatmeséinek jeleneteit, kedves alakjait. Többen saját élményeiket mesélték el festményeiken. Az esetenként derűs elemekkel tarkított, elmélyült munka eredményeként most is számos jól sikerült alkotás született.

Az értékelő összegzés során Fiók László örömmel nyugtázta, hogy a nap folyamán készült munkák igazolták; a festés játék, de nagyon komoly játék.

A budapesti műhelymunka folytatására azonos tematikával november 16.-án Nagymaroson, a helyi Képzőművészeti Egyesület rajztermében kerül sor.

Szöveg: Makra Borbála, fotó: Gaál Anna

Képek a képzésről:

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés