PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Elismerések a Megyenapon


A mai Pest megye jogelődje Pest-Pilis-Solt Vármegye 354 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése az évfordulót tizennégy évvel ezelőtt MEGYENAPPÁ nyilvánította és azóta ezen a napon adják át a legrangosabb megyei kitüntetéseket.

 

Az elmúlt évek hagyományának folytatásaként 2013-ban is a Megyenapon adták át a Feketedió Díjat. A Pest Megyei Népművelők Egyesülete 1996-ban alapította a Feketedió Díjat, amely a Vármegyeháza Díszudvarában található feketediófáról kapta a nevét.  A díj vörös márvány posztamensen álló bronz kisplasztika, Janzer Frigyes Munkácsy - díjas szobrász, Érdemes művész alkotása.

Az egyesület elnöksége ebben az évben Gaál Annának, a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Iroda főtanácsosának, Wlassics Gyula - díjas népművelőnek adományozta a díjat.

Gaál Anna kollégánk több évtizedes közművelődési pályáját 1969-ben Zalaegerszegen kezdte, majd 1983-ban Pest megyébe került, és 1987-ig a váci Madách Imre Művelődési Központ általános igazgatóhelyettese volt.

A zalaegerszegi és váci évek alatt több országos hírű, illetve megyéken átívelő művészeti nagyrendezvény megvalósításában vett részt, és újakat is útjára indított.

1987-1991 között az országos hatókörű Képző- és Iparművészeti Lektorátus főmunkatársaként három megye közterületi képzőművészeti beruházásait irányította, országos kiállítások, tárlatok zsűrizését szervezte.

A vállalkozói világba történt kitérő után, 2004-től 2013. március 31-ig, az intézmény Nemzeti Művelődési Intézetbe történő integrálásáig, a Pest Megyei Közművelődési Intézet munkatársaként elsősorban Pest megye amatőr képzőművészeti és színjátszó életét gondozta, és ért el kiváló eredményeket. Pályája során számos kiadványt szerkesztett, szakmai publikációkat, cikkeket írt.

Szakmai életútja során - az elért eredmények, a nemes hagyományok megőrzésével - mindig igyekezett új kísérletekhez is teret adni. Gaál Anna igényes, felkészült munkatársként szakmai munkájának egészében, ezáltal Pest megye közművelődési életében is jelentős szerepet vállalt

Közel 40 éves szakmai tapasztalata, tudása, felkészültsége és a gyakorlatban végzett munkája méltóvá tette a Pest Megyei Népművelők által adományozott szakmai kitüntetés, a Fekete Dió-díj átvételére.

Az egyesület Feketedió Díjában részesült még Koncz Margit, a törteli Déryné Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Wlassics Gyula - díjas népművelő, aki igényes, felkészült intézményvezetőként Törtel község közművelődési munkájában kimagasló szerepet vállalt. Huszonnyolc éves szakmai tapasztalata, felkészültsége és a gyakorlatban végzett munkája garanciát nyújt intézménye magas színvonalú működtetésére, továbbá méltóvá teszi a Fekete Dió Díj átvételére.

Írta és a fotókat készítette:

Makra Borbála

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés