PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

A döntőhöz érkezett a Pest Megyei Ki Mit Tud? vetélkedősorozata

A több hónapos előkészítő és szervező munkát, a megyeszerte megrendezett négy területi elődöntőt követően utolsó szakaszához közeledik a Pest Megyei Ki Mit Tud? Az elmúlt években kivétel nélkül sikeresnek bizonyult rendezvényt idén a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. munkatársai, Pest Megye önkormányzatának támogatásával hirdették meg, idén első alkalommal megyei lefedettséggel.

A monori selejtezőre április 11. és 13. között került sor, ám a készülődés jóval megelőzte a rendezvényt. A Gemini Televízió szorgos stábja már szerdától, két napon és éjszakán keresztül szerelt, hogy a nemrég átadott épületben minden rendben legyen a maratoni élő közvetítés során. A kezdeti nehézségeket leszámítva sikeres hétvégének lehettek tanúi a helyszínen és a televízión keresztül – a megújult UPC Magyarország Kft. által biztosított csatornán – a rendezvénnyel tartók. A három napon 136 produkcióval, több mint ötszáz fellépő gyerek fordult meg a Művelődési Központ színpadán. A fiatalok a legkülönbözőbb műfajokban mutatták meg tehetségüket és hozták sokszor nehéz helyzetbe a mindvégig helytálló, szakmailag értékelő öt tagú zsűrit, melynek tagjai voltak: Sziklai Kinga, Arany Zsolt, Valach Gábor, Farkas Zoltán, elnöke: Gallai Attila.

 A selejtezőt követően egy héttel – április 19-én – került sor az elődöntőre. Itt a kategóriánkénti legjobb fellépők mérték össze újra tudásukat. A tét már az elődöntő első helye és a megyei döntőbe jutás volt, illetve ezzel az esély a tárgyjutalmakra és az egy hetes Balaton melletti táborozásra. Telt ház és mindvégig lelkes közönség fogadta a színpadra lépőket, köztük a nyolc monori produkciót /a monori elődöntő eredményét mellékelten közöljük/. Végig magas színvonalú fellépéseket láthattak, melyekért e’ helyen is köszönet illeti a felkészítők áldozatos munkáját, és a fellépők kitartását. 

 összességében is elmondható a fenti négy napról, hogy mind a Vigadó Kft. munkatársai, a Gemini TV stábja, a zsűri, a fellépők, a közönség, a monori Polgárőr Egyesület, …  – és a sor szerencsére folytatható –, szóval valóban minden közreműködő hozzátette a magáét, hogy ilyen jól sikerült vetélkedőről lehessen beszámolni. 

 A monori kategória nyertesek május 10-én szombaton, 10 órától mérik össze tudásukat a váci, érdi, gyáli területi elődöntők továbbjutóival a Pest Megyei Ki Mit Tud? Döntőjében. Olyan országosan ismert zsűritagok értékelik a fellépőket, mint: Gulyás Dénes operaénekes, Hamar Dániel a Muzsikás Együttes vezetője, Mihályi Gábor az Állami Népi Együttes táncművésze, Oberfrank Pál színművész, Südi Iringó táncművész, Tóth Vera az Év Hangja. A zsűri elnöke Kudlik Júlia, a műsorvezető Ókovács Szilveszter lesz.
Tartsanak akkor is ezzel az országosan egyedülálló rendezvénnyel és szorítsanak a monori fellépőkért a monori Művelődési Központban vagy a Gemini Televízió élő közvetítésében a képernyők előtt!

 GZ

Forrás:  Vigadó Kft.

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés