PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Szakfeladataink


A Pest Megyei Közművelődési Intézet alapítója és fenntartója a Pest Megyei Közgyűlés. Székhelye a Pest Megyei önkormányzat, az ódon Vármegyeháza épületében van. A hat fős munkatársi gárda feladata, hogy ellássa a megye településein működő önkormányzatok, művelődési otthonok, közművelődési intézmények, civil szerveződések módszertani szakmai segítését.

A Pest Megyei Közművelődési Intézet tevékenységét „a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény III. fejezet 84.§-86.§" és a 18/2002.(VII.15) számú Közművelődési Rendelet, valamint Pest Megye Közgyűlése által jóváhagyott intézményi Alapító Okirat és a mindenkori intézményi munkaterv határozza meg.

Kiemelt feladataink:

• Szakmai tanácsadást és szakértői tevékenységet folytatunk a települési és kisebbségi önkormányzatok és a megye területén működő közművelődési intézmények művelődési céljainak segítése érdekében.
• Intézményünk a közművelődési tevékenységgel összefüggő elemzéseket, fejlesztő programokat készít és hasznosít.
• Végzi a közművelődési tevékenységek szervezőinek, vezetőinek szakmai képzését és továbbképzését.
• Feladatunk a megyei szakmai tanácsadás és szolgáltatás kistérségi feladatrendszerének bevezetése és működtetése, szakmai régiók kialakítása, munkájuk beindítása.
• Gyűjti és összesíti a közművelődési információkat, megyei adattárakat kezel, begyűjti, elkészíti és gondozza a megye közművelődési statisztikai adatait.
• Segíti a civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, öntevékeny közösségek tevékenységét.
• A PMKI részt vesz a térség nemzetközi, országos, megyei közművelődési rendezvényeinek szervezésében, gondozza a kistérségi, megyei, regionális, országos és nemzetközi kapcsolatokat.
• Elősegíti a megye környezeti-, művészeti-, közművelődési értékeinek, sajátosságainak bemutatását.
• Továbbra is megkülönböztetett figyelmet fordítunk az intézmény nagyrendezvényeire, ezen belül a díszudvar közművelődési, kulturális hasznosítására, valamint az elmúlt években megkezdett regionális folyamatokat erősítő kulturális gyökerek feltárására, bemutatására, és a hátrányos helyzetű települések közművelődési tevékenységének segítésére.

Pest Megyei Közművelődési Intézet felnőttképzési tanúsítványa:

 

 

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés