PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Civil szervezetek támogatásáról döntött a kulturális államtitkárság

Hatvanöt civil szakmai szervezet támogatásáról döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága. Az országos hatáskörrel, több éve működő egyesületek, szövetségek és testületek között van olyan, amely idén először szerepel a támogatottak között, míg a korábban is pályázó, művészeti területen tevékenykedő szervezetek mindegyike a tavalyinál nagyobb összegre számíthat - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az államtitkárság.

A közlemény szerint a művészeti területen tevékenykedő szervezetek közül először részesül működési támogatásban a Magyar Fotótörténeti Társaság, a Berzsenyi Társaság, illetve a független színházi szférában tevékenykedő ESZME (Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete) és FÜGE (Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület).

Ugyancsak először számíthat forrásra a központi költségvetésből a közművelődési területen dolgozó Magyar Drámapedagógiai Társaság, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület vagy a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete.

A hosszabb ideje működő, egyedi elbíráláson alapuló támogatási rendszerbe azok a valós tevékenységet folytató, ismert szakmai szervezetek kerülhetnek be, amelyek országos hatáskörrel működnek, és több éve végzik a munkájukat.

A 2012-es évben erre a célra a korábbinál valamivel több pénz állt az államtitkárság rendelkezésére, ezért döntött úgy L. Simon László államtitkár, hogy bővüljön a támogatottak köre, és ahol csak lehet, növekedjen a támogatás mértéke. Ebben az esztendőben a legmagasabb összegű támogatást, 22 millió forintot a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) kapja - áll a kommünikében.

A támogatott művészeti szervezetek között szerepel többek között a Magyar Zenei Tanács (3,8 millió forint) a Szépírók Társasága (3,5 millió forint), a Magyar PEN Club (2,5 millió forint), a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és a Fiatal Iparművészek Stúdiója (2,8-2,8 millió forint), valamint a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság (2-2 millió forint) is.

Forrás:Nonprofit.hu

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés