PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Pályázati felhívás a XIX. Betlehemi Jászol-kiállításra

A kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány – az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve – nyílt pályázatot hirdet, amire hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek egyaránt jelentkezhetnek. A XIX. Betlehemi Jászol-kiállítás 2012. december 13. és 2013. január 13. között a budai várban, a Mátyás templom szomszédságában található Magyarság Házában (I. kerület, Szentháromság tér 6.) lesz látható.

Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfeljebb 3 népművészeti, képző- vagy iparművészeti munkával: a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotással, pl. karácsonyfa-díszekkel, ünnepi terítékkel, Mária-medálokkal stb. lehet (a 100x100x100 cm nagyságot meghaladó tárgyak esetén előzetes egyeztetést kérünk). A Bibliában elmondottakhoz ragaszkodó művek mellett a betlehem mának szóló üzenetét megfogalmazó alkotásokat is várunk, amelyek készítésénél figyelembe vették azt a világot, amelyben élünk, azokat a problémákat, amelyek megválaszolásában a Karácsony titka segít.

1. Regisztrációs határidő: 2012. november 5.

Az erre szolgáló internetes felület elérhető honlapunkon (www.amka.hu). Itt kérjük jelezni azt is, ha a december 15-én tartandó kísérő rendezvényen bemutató illetve foglalkozás tartását vállalja, vagy részt kíván venni az adventi vásáron!

Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.

2. Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2012. november 9.

Nevezési lap megküldése

A honlapunkról letölthető, kitöltött nevezési lapot e-mailen: Word-formátumban, az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre kérjük megküldeni. Pdf-ben és képformátumban – .jpg, .bmp, stb. – küldött nevezési lapot nem tudunk elfogadni ! Amennyiben ez elektronikus formában nem megoldható, postán (Gergely Imre lent olvasható címére), vagy személyesen kérjük a nevezési határidőig eljuttatni.

Nevezési díj befizetése

A nevezési díjat ugyancsak a nevezési határidőig kérjük az Alapítvány OTP-nél vezetett 11705008-20436209 sz. számlájára befizetni vagy átutaltatni. (Rózsaszín csekk használatakor is ezt a számlaszámot kell feltüntetni!)

Nevezési díj:

egyéni jelentkezőknek: 4.000,- Ft

az Alapítvány támogatóinak és a BKIK (tagdíjfizető) tagjainak: 3.000,- Ft

alkotóközösségeknek (kollektív pályamunkák esetében): 5.000,- Ft

Az alkotások beadásának időpontja: 2012. november 17-18. 10-16 óráig.

A beadás helyszíne: a FIMÜV Zrt. (Bp., XIV. ker. Gvadányi út 33-39.) telephelye. Megközelíthető gépkocsival az Örs Vezér terétől, az IKEA-tól a Füredi úton, a Rákos patak után jobbra kanyarodva, ill. az M3-as felől az Erzsébet királyné út – Miskolci u. – Gvadányi út vonalán; a Keleti pu.-tól a 80-as trolival a végállomásig; az Örs Vezér terétől a 81-es trolival a 4. (Füredi úti) megállóig.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértőiből valamint a betlehemes mozgalmat az 1940-es években eredetileg kezdeményező Ciszterci Egyházközség képviselőjéből álló zsűri végzi. A bíráló bizottság egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására.

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerülők a december 12-ére tervezett ünnepélyes megnyitón elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig az oklevélen kívül különböző díjakat vehetnek át.

Az alkotások visszaadása: 2013. január 14-15-én 10-16 óráig a kiállítás helyszínén történik.

A kiállítás anyagát az előző 10 évhez hasonlóan idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, amit a december 12-ei ünnepélyes alkalomra szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepelni fog.

További információ Gergely Imrétől kapható.

Postacím: Gergely Imre, IPOSZ, AMKA 1392 Bp. 62., Pf.: 289.

(Bp., V. ker. Kálmán Imre u. 20. IV. 402.)

Tel: 06-1/354-3146; 06-30/394-6010; e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Honlap: www.amka.hu

Forrás:Magyar Kézművességért Alapítvány

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés