PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Megkezdődött az infrastrukturális fejlesztéseinek értékelése

Kérjük a véleményüket! Elkezdődött a kulturális intézményrendszer oktatást támogató szolgáltatási és infrastrukturális fejlesztéseinek értékelése (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – Emberi Erőforrások Minisztériuma).

A hazai kulturális intézmények számára a 2007-2013-as uniós fejlesztési időszakban jelentős pályázati források váltak elérhetővé. Az uniós forrásokat is bevonó támogatások révén az élethosszig tartó tanulást (LLL) és a minőségi oktatást szolgáló fejlesztések valósultak és valósulnak meg Magyarországon.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program különböző konstrukciói (TIOP 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.3.3.) révén jelentős infrastrukturális fejlesztések valósulhattak meg a közművelődési intézményekben, közgyűjteményekben, hozzájárulva ezzel a szolgáltatások minőségi fejlesztéséhez, illetve új szolgáltatások bevezetéséhez. A fejlesztések másik irányát a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) jelenti, ami egyrészt a kulturális intézmények és szervezetek felkészüléséhez, másrészt pedig élethosszig tartó tanulást és minőségi oktatást szolgáló tevékenységek nyújtásához biztosít támogatást (TÁMOP 3.2.3, 3.2.4, 3.2.8, 3.2.9, 3.2.11). Az említett TÁMOP és TIOP konstrukciók révén a hazai kulturális intézmények és szervezetek százai jutottak támogatáshoz, az élethosszig tartó tanulást és a minőségi oktatást szolgáló tevékenységek pedig a lakosság széles rétegeit érték el az elmúlt években.

A 2014-2020 EU programozási időszakra való felkészülés jegyében szükséges a megvalósítással összefüggő tapasztalatok összegyűjtése, elemzése és a továbblépés irányainak megalapozása. A kutató-értékelő munka elvégzésével a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Hétfa Kutatóintézetet és a Revita Alapítványt bízta meg.

Arra kérjük a fent említett támogatási konstrukciókban érintetteket (pályázók és konzorciumi tagok), hogy segítsék a munkát a tapasztalatokat, véleményeket, motivációkat összegyűjtő online kérdőív kitöltésével. A kérdőív internetes felületen érhető el: használata egyszerű, csupán a felkínált válaszlehetőségekből kell választani, véleményüket szöveges formában lehet megosztani. A beérkező válaszokat az értékelők bizalmasan kezelik, beazonosítható egyedi adatokat, válaszokat nem szerepeltethetnek az adatok feldolgozásakor, a jelentés készítésekor.

A kérdőíves értékelés lebonyolítását végző Revita Alapítvány 2012. december 6. és 10. között, e-mailben keresi meg az érintett főpályázók és konzorciumi partnerek hivatalos kapcsolattartóit, részletesen tájékoztatva őket az online kérdőív elérhetőségéről, kitöltésének módjáról, illetve határidejéről.

Kérjük az érintetteket, hogy tapasztalataik és véleményük megosztásával segítsék munkánkat!

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Budapest, 2012. december 6.

Dr. Csite András Prókai Orsolya

Hétfa Kutatóintézet Revita Alapítvány

Forrás:Hétfa Kutatóintézet Revita Alapítványa

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés