PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Népi Játékok Fesztiválja – pályázat

A pályázat célja a nemzetet éltető hagyományok, szokások, játékok őrzése és továbbéltetése, ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőttjeit. Megmutatni azt, hogy őseink játékai ugyanolyan örömöt, önfeledt szórakozást biztosítanak gyermekeinknek, mint annak idején elődeinknek.

 

A pályázat kódja: 2013 - NJ

Támogatási időszak: 2013. január 1. és 2013. december 31. között megrendezésre kerülő rendezvények.

A támogatottak köre: önkormányzatok, művelődési házak és központok, cégek, társadalmi- és civil szervezetek, egyházak, kisebbségi önkormányzatok a történelmi Magyarország területéről.

2013 - NJ - népi, történelmi és logikai játékok+ kézműves játszóház + íjászat:

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre a egyesületek tulajdonában lévő 80 db népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk (melyek bérleti díja kb. fél millió Ft lenne) egyéni és csapatversenyeket, kézműves játszóházat szervezünk, íjászkodhatnak a résztvevők, íjász segítségével.

A program kellékei:

80 db játék: 32 fajta nagy méretű népi és történelmi játék, kézzel hajtott fakörhinta, sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica verseny, ágyúval törököt, kardozó, lengőteke, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, mini gólyalábak, tandemsík, kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, nyíldobó, karikadobó, bige, kapunyitogató, mocsárjáró, Toldi erőpróba, zsákba ugrás, kötélhúzás, óriás ördöglakatok).

50 db asztali logikai fajáték.

Íjászat oktatás, kipróbálás.

A "Sütöde" - kézműves játszóház - "Kenyérbába" készítés (a kenyér útja a kalásztól az asztalig). A gyerekekkel kőmalomban búzát őrölünk, ezt a lisztet gyúrjuk a tésztába, nyújtjuk, formázzuk, alakra vágjuk, magvakkal díszítjük, és végül kis kemencében megsütjük (nem étkezési célra).

jurta állítás, a jurtában benne rovásírás kiállítás rendezünk be (Forrai Sándor gyűjteményéből).

A program lebonyolítása: minden résztvevő kap egy regisztrációs lapot, melyre a játékok kipróbálása után pecséteket gyűjthet. Ha minden játékot kipróbált jutalmul kap egy égetett faérmet. A program kb. 4-6 óra.

A rendezvény összköltsége: 700 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: az animátorok tiszteletdíja, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500/db, ez előállítási költségeit számoltuk, 250 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségez, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei, a következő játékok bérleti díja: - kézzel hajtott fakörhinta, sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica fogócska, ágyúval törököt, kardozó, lengőteke, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, mini gólyalábak, tandemsík, nyíldobó, karikadobó, bige, kapunyitogató, mocsárjáró, íjászat, óriás ördöglakatok, kötélhúzás stb. Kézműves játszóház: "Sütöde". A játékokat folyamatosan gyűjtjük, bővítjük.

Önrész: 175 000 Ft (Ez az összeg tartalmazza a bérleti díjon kívül felmerülő egyéb költségeket: az alapanyagok, a díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500 Ft/db, az előállítási költségeit számoltuk. 250 Ft/db), a diplomák, regisztrációs lapok, amortizációs , szervezési, lebonyolítási költségek, az animátorok tiszteletdíját.

Támogatási időszak: 2013. január 1. és 2013. december 31. között megrendezésre kerülő rendezvények.

Elbírálási szempontok: a rendezvény programja, hatásköre, marketingje, beküldési sorrend, az előző évi rendezvények programja, lebonyolítása.

Szállítási költség: az egyesület székhelyétől (Jászkarajenő) számítva, 50 km-en belül ingyenes (a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja a költségeket), a távolabb lévő helyszínek esetében az első 50 km-t szintén a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja, ezen felüli távolság a pályázó költsége, mely 70 Ft/km.

A pályázatok benyújtásának módja: a pályázati formanyomtatványon lehet, a szándéknyilatkozat mellékelésével.

postai úton Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület címére: 2746 Jászkarajenő, Ady E. 95.

e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre

A pályázati formanyomtatványt elektronikus úton is le lehet adni, de ilyen esetben is a szándéknyilatkozatot postai úton kell elküldeni, a pályázó által hivatalosan aláírt, lepecsételt formában.

Benyújtási határidő:

2013. február 15. – februárra, márciusra tervezett rendezvények benyújtási határideje (indokolt esetben lehet kérni az áprilisi rendezvény elbírálását)

2013. március 15. – az áprilisra, májusra, júniusra tervezett rendezvények benyújtási határideje.

2013. április 15. – június 15.-december 31. közötti rendezvények beadási határideje.

Pót beadási határidők:

A júliusi rendezvények, 2. benyújtási határideje június 15.

Az augusztusi rendezvények, 2. benyújtási határideje július 15.

A szeptemberi rendezvények, 2. benyújtási határideje augusztus 15.

Az októberi rendezvények 2. benyújtási határideje szeptember 15.

A novemberi rendezvények 2. benyújtási határideje október 15.

A decemberi rendezvények 2. benyújtási határideje november 15.

Elbírálás: A benyújtási határidőtől számított 10 napon belül.

Értesítés: Az elbírálástól számítva 15 napon belül.

Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, nyertes pályázók számára a a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

 

Információ: e-mailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen vagy telefonon az egyesület alelnökénél: Lőrincz Teréz, telefonszám: 06 70 615 6275.

Bővebb információ a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület honlapján található: http://www.fakorhinta.gportal.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)

Forrás: www.bmknet.hu

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés