PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

FELHÍVÁS a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatójára!

A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – tizennyolcadik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatóit. A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.

A műsoridő maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc.
Kérjük a csoportokat, hogy – a játszó gyerekek érdekében – ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt!
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendezők - a többi színjátszó együttes és a rendezvény tervszerű lebonyolítása érdekében - fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a megadott műsoridőt jelentősen túllépő produkciókat leállítják.

Az induló csoport tagjainak 20% a lehet idősebb, mint 14-15 év. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet. A jelentkező csopor¬tok a működési helyük szerinti megyei találkozón indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).

A Pest megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt külön kéri, a jelentkezési lapon ezt bejelöli.

A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutató-sorozatának zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre. (A meghívásnak nem előfeltétele az, hogy a csoport részt vegyen területi találkozón.)
A megyei és a terü¬leti találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezet¬nek a látott produkciókról.

 A Pest megyei bemutatók helyszínei és időpontjai:

Művelődési Központ és Könyvtár - Tököl
(2316 Tököl, Kossuth u. 66. Tel.: 24/510-905)  
2009. április 04. (szombat)

Madách Imre Művelődési Központ – Vác
(2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 63.)
2009. április 05. (vasárnap)


Kérjük a csoportokat, tartsák be a jelentkezési határidőt, mielőbb küldjék be jelentkezési lapjaikat, jelöljék rajta, hogy melyik helyszínen szeretnének fellépni, mert a jelentkezés sorrendjét figyelembe vesszük a bemutatók helyszínének kiválasztásánál.
Kérjük, a jelentkezési lap minden pontját töltsék ki, mert csak így tudjuk a rendezvényeket megfelelően előkészíten
i!

A Közép-magyarországi regionális találkozó április 26-án (vasárnap) Vácott a Madách Imre Művelődési Központban kerül megrendezésre a Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye színjátszó együtteseinek részvételével. A területi találkozóra a csoportok - a szakmai zsűri javaslata alapján - a rendező Pest Megyei Közművelődési Intézettől kapnak meghívást.
 
 A fesztivál országos találkozójára Debrecenben kerül sor,  2009. június 5-6-7.-én.

JELENTKEZÉSI LAP letölhető innen >>>

Jelentkezni - a mellékelt jelentkezési lapon - a Pest Megyei Közművelődési Intézetben  2009. február 20-ig lehet. 
A jelentkezési lapot elküldhetik Gaál Annának:
• levélben a PMKI címére 1052 Budapest, Városház u. 7.
• Faxon: a 06-1-318-6806-os telefonszámra,
• E-mail-en: a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre (A jelentkezési lap letölthető a PMKI honlapjáról: www.pmkult.hu)

Aki tudja lehetőleg e-mailben juttassa el jelentkezési lapját a PMKI-ban Gaál Annának, aki gondoskodik a jelentkezések továbbításáról a Magyar Drámapedagógiai Társaság számára. 
 
Érdeklődni Gaál Annánál a  485-6970-es és a 06-30-9391-777-es telefonon lehet.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Budapest, 2009. január 16.

        Makra Borbála
          igazgató

 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés