PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Játszunk színházat, mert játszani jó!
Intézményünk a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Szakmai Kollégiuma támogatásával - a Magyar Drámapedagógiai Társaság 18. felhívásához csatlakozva – 2010-ben ismét megszervezte az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatóit. 
Április 17-én Tökölön a Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Tököli Weöres Sándor Általános Iskola és a „Szárny-nyitogató” Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a rendezvénynek.
Április 24-én Vácott régi partnerünk, a Madách Imre Művelődési Központ volt a rangos színjátszó seregszemle helyszíne. 
Tökölön tizennégy, Vácott pedig tizenhárom produkciót értékelhetett a háromtagú zsűri és az egymás előadására kíváncsi helyszínenként közel 350 tagú Pest megyei gyermekszínjátszó-társadalom.
A bemutatókon a háromtagú zsűri döntése értelmében öt csoport arany minősítést, tizenhárom együttes ezüst, nyolc csoport bronz minősítést, egy csoport pedig a részvételért emléklapot kapott.
Az idei esztendőben a regionális találkozót Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ szervezte. A területi találkozón Pest megyéből az öt arany minősítést szerzett produkció vett részt.
Az Országos Gála Budapesten a Marczibányi Téri Művelődési Központban került megrendezésre. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is voltak Pest megyei csoportok a Gála példaértékű előadásainak seregszemléjén.
Megyénket; a Kovács Éva rendezte „Meseszál” című székely népmese feldolgozás és a Szivák-Tóth Viktor – Fodor Éva rendezte „Mesteremberek” című Shakespeare: Szent Iván-éji álom című művéből készült előadás képviselte.


Gaál Anna


A fotókkal ízelítőt szeretnénk nyújtani a XVIII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatóinak hangulatából.

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés