PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

II. Pest Megyei Színjátszó Találkozó - Inárcs, 2010. október 1-2.
 
  Második alkalommal szervezte meg a Pest Megyei Közművelődési Intézet a nagyrendezvénynek helyet adó Tolnay Lajos Általános Iskolával és az Inárcsi Színjátszókkal közösen Pest megye színjátszóinak seregszemléjét.. A két napos programon, melyet Dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke nyitott meg, közel 200 gyermek, diák, és felnőtt színjátszó lépett fel 11 csoportban.
  A színjátszó találkozó a hosszú évek óta hagyományosan megrendezett nyári színjátszótábori másodbemutatókból nőtte ki magát, azzal a nem titkolt céllal, hogy Pest megye színjátszói megismerjék egymás év közbeni munkáját, legsikeresebb gyermek, diák- és felnőtt színjátszó előadásait.
A kitűnő produkciókat mindkét napon sok-sok érdeklődő tekintette meg. 
Pénteken délután három Pest megyei csoport évközben készített, és díjazott előadásával indult el a találkozó. A Fóti Figurások diákszínjátszói a Különleges tudakozó című darabot, az Inárcsi Különjárat felnőtt színjátszói a Gyűlölet című előadást, a Reális esély című művet pedig az ugyancsak inárcsi, nagy múltú KB35 csoport adta elő nagy-nagy sikerrel. Ezen a délutánon és estén elsősorban színjátszók alkották az érdeklődő közönséget.
Szombaton a 2010. nyarán Zamárdiban megrendezett Fodor Mihály Pest Megyei Színjátszó Táborban született darabokat láthatta a külső érdeklődőkkel, hozzátartozókkal kiegészült szépszámú közönség. A nyári táborban már évek óta 8 csoportban, maximális kihasználtsággal folyik az országosan is példaértékű szakmai munka, s hagyománnyá vált, hogy az itt bemutatott előadásokat a tanévkezdés utáni hónapban ismét közönség elé visszük. Idén is óriási élményt jelentett színjátszónak, rendezőnek, közönségnek egyaránt ez az újabb nagyszabású találkozás.
  Illés Csaba és Illés Árpád találkozóról készült képeit honlapunkon www.pmkult.hu a Galéria menüpont alatt tekinthetik meg. A táborról készült beszámolónkban pedig megismerhetik a bemutatott előadásokat is .

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés