PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Felhívás a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatójára – 2011A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – huszadik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó PEST MEGYEI BEMUTATÓIT. A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.
A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. 
Kérjük a csoportokat, hogy – a játszó gyerekek érdekében – ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt! 
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendezők - a többi színjátszó együttes és a rendezvény tervszerű lebonyolítása érdekében - fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a megadott műsoridőt jelentősen túllépő produkciókat leállítják.

Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet 14-15 évesnél idősebb. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet.
 
A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei találkozón – Pest megyében a Pest Megyei Közművelődési Intézet által szervezett megyei bemutatókon – indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).

A Pest megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt külön kéri, és a jelentkezési lapon ezt bejelöli.

A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutató-sorozatának zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre. (A meghívásnak nem előfeltétele az, hogy a csoport részt vegyen területi találkozón is.)
A megyei és a területi találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.

A TALÁLKOZÓRA NEVEZŐ CSOPORTOK REGISZTRÁCIÓS DÍJA 3000,- FT, AMIT A MAGYAR DRÁMAPEDAGÓGIAI TÁRSASÁGHOZ KELL BEFIZETNI. A találkozóra történő jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé.
Az MDP számlaszáma a regisztrációs díj befizetéséhez: 11701004-20065946 (a beérkezett díjakról a megadott névre, címre kiállított számlát adnak).
A számlázáshoz szükséges adatok: 
Az intézmény neve:
Címe:
Adószáma: 
 
A PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZET A MEGYEI BEMUTATÓKON VALÓ RÉSZVÉTELÉRT NEM KÉR NEVEZÉSI DÍJAT.

A PEST MEGYEI BEMUTATÓK HELYSZÍNEI ÉS IDŐPONTJAI:
Művelődési Központ és Könyvtár – Tököl (2316 Tököl, Kossuth u. 66. Tel.: 24/510-905)   
2011. április 09. (szombat) 

Madách Imre Művelődési Központ – Vác (2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 63. Tel.: 27/518-200)
2011. április 16.  (szombat)

Kérjük a csoportokat, tartsák be a jelentkezési határidőt, mielőbb küldjék be jelentkezési lapjaikat, jelöljék rajta, hogy melyik helyszínen szeretnének fellépni, mert a jelentkezés sorrendjét figyelembe vesszük a bemutatók helyszínének kiválasztásánál.  
Kérjük, a jelentkezési lap minden pontját töltsék ki, mert csak így tudjuk a rendezvényeket megfelelően előkészíteni!

A Közép-magyarországi regionális találkozó 2011. április 30-án (szombaton) Vácott a Madách Imre Művelődési Központban kerül megrendezésre a Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye színjátszó együtteseinek részvételével. A területi találkozóra a csoportok – a szakmai zsűri javaslata alapján – a rendező Pest Megyei Közművelődési Intézettől kapnak meghívást.

A fesztivál országos találkozójára a tervek szerint Debrecenben kerül sor, várhatóan 2011. június 3-4-5-én.

JELENTKEZNI – a mellékelt jelentkezési lapon – a PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZETBEN 
2011. FEBRUÁR 20-IG LEHET.
A jelentkezési lapot Gaál Annának küldjék el e-mail-en: a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, aki gondoskodik annak a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz történő továbbításáról is.
 (A jelentkezési lap letölthető a PMKI honlapjáról a felhívások menüpont alatt: www.pmkult.hu)

Mivel Pest megyében két helyszínen kerül megrendezésre a gyermekszínjátszó találkozó, és a csoport vezetőinek jelölniük kell, melyik helyszínen szeretnének bemutatkozni kérjük, hogy AZ ÁLTALUNK MEGKÜLDÖTT JELENTKEZÉSI LAPOT HASZNÁLJÁK azok a csoportvezetők is, akik közvetlenül megkapták a Magyar Drámapedagógia Társaság kiírását és nevezési lapját. Ezzel egyszerűbbé válik szervezési, előkészítési munkánk. 

A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni Gaál Annánál a 485-6887-es és a 06-30-9391-777-es telefonon és a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen lehet.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
 
Budapest, 2011. január 10.
Makra Borbála
     igazgató

A rendezvény támogatója:
 

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés