PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Gyermekbábos Találkozó Biatorbágyon

2011. május 8-án intézményünk a Pest Megyei közművelődési Intézet támogatásával került megrendezésre a XIV. Koós Iván Gyermekbábos Találkozó a biatorbágyi Faluház és Karikó János Könyvtárban, a rendezvény az egri Országos Bábjátékos Fesztivál előválogatója is volt egyben.
A találkozót Varga László, a városi önkormányzat Közművelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság Elnöke nyitotta meg. A programon tíz bábcsoport mutatta be produkcióját. A versenyzők Biatorbágyról, Dunakesziről, Budakesziről, Nyáregyházáról, Dömsödről, Fótról, Ürömről, Ceglédről és Pomázról érkeztek. 
A produkciókat háromfős szakmai zsűri értékelte és minősített; Koós Ivánné Dr. Vajna Ildikó pszichológus, Szentirmai László főiskolai docens, a Magyar Bábjátékos Egyesület alelnöke és Görögné Farkas Zsuzsanna bábpedagógus. 
Láthattunk pálcás; kesztyűs; botos; illetve fakanál bábokkal előadott bábjátékot, tárgyjátékot és árnyjátékot is! A rendezvény végén a zsűri a csoportvezetőkkel folytatott szakmai beszélgetést, a tanácskozás alatt a Faluházban a gyermekeket játszóház várta. 
A találkozó nagyon kellemes, családias hangulatban zajlott. A versenyzők megtekinthették és meg is tekintették egymás produkcióit. A kisebbek esetenként hangot adtak tetszésüknek, ezzel mosolyt csalva a nézőtér soraiban ülő felnőttek arcára: „ott egy virág, meg még egy, meg még egy, meg még egy…”. 

A zsűri által megítélt helyezések a következők voltak:
I. helyezett a MANU-ART Bábcsoport Pomázról A Profi című árnyjátékukkal. Ők vesznek részt az egri Országos Gyermek Bábfesztiválon.
II. helyezett a biatorbágyi PROSPERO INASOK Bábcsoport Virágverseny c. pálcás bábjátékkal.
III. helyezett a LELKES AMATŐRÖK Bábcsoport Dömsödről. Előadásuk a Minden jó, ha a vége jó c. fakanál bábokkal előadott mese volt.
A Biatorbágyi Önkormányzat által felajánlott KÜLÖNDÍJAT SZILÁGYI BARNABÁS Ürömről érkezett kisfiú nyerte el a Vitéz László és az elátkozott malom című kesztyűs bábjátékával. A díj tartalma egy meghívás a Városünnepre, ahol újra bemutathatja előadását.
KÜLÖNDÍJAT kapott Pomádé király új ruhája c. kesztyűs bábelőadásáért a SZENT ISTVÁN GYERMEKEI ZENÉS BÁBSZÍNTÁRSULAT. A komolyzene színpadra állítását jutalmazta ezzel a zsűri.
A FÓTI FIÓKÁK a drámajáték és a bábjáték közös alkalmazásában folytatott útkereső, hídépítő munkájukért kaptak KÜLÖNDÍJAT a Pók című előadásukkal.
„A leghamarabb felmutatott eredményes munkáért” KÜLÜNDÍJAS lett még előlegezett bizalommal a ceglédi tanyavilágban, ebben az évben alakult VADRÓZSA Bábcsoport. A Galgamácsai gyermeklakodalmast adták elő botos bábokkal.
A Budakesziről érkezett Bábika Bábcsoport és a Nyáregyházáról érkezett KISBORÓKA BÁBCSOPORT emléklapot kapott a zsűritől.

 
Bokor Noémi - PMKI

 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés