PMKI a facebook-on
Elérhetőségek
Cím: 2370 Dabas, Szt.          István u. 58.
Telefon/fax: 233-6910
E-mail: pmki@pmkult.hu

csik

Gyermekszínjátszók figyelem! Felhívás XXI. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatóira - 2012
 
 
 
 
A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – huszonegyedik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó PEST MEGYEI BEMUTATÓIT. A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.

A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. 
Kérjük a csoportokat, hogy – a játszó gyerekek érdekében – ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt! 
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendezők - a többi színjátszó együttes és a rendezvény tervszerű lebonyolítása érdekében - fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a megadott műsoridőt jelentősen túllépő produkciókat leállítják.

Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet 14-15 évesnél idősebb. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet.

A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei találkozón – Pest megyében a Pest Megyei Közművelődési Intézet által szervezett megyei bemutatókon – indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).

A Pest megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt külön kéri, és a jelentkezési lapon ezt bejelöli.

A példaértékű előadások az országos találkozó megyei bemutató-sorozatának zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre. 
Az idei évben a bemutatók lebonyolításával kapcsolatos változások miatt az országban sehol sem kerülnek megrendezésre a regionális találkozók.
A megyei találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.

A TALÁLKOZÓRA NEVEZŐ CSOPORTOK REGISZTRÁCIÓS DÍJA 3000,- FT, AMIT A MAGYAR DRÁMAPEDAGÓGIAI TÁRSASÁGHOZ KELL BEFIZETNI. A találkozóra történő jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé. A számlaszám és a befizetéssel kapcsolatos egyéb információ a jelentkezési lap végén található.
 
JELENTKEZNI – a mellékelt jelentkezési lapon – a PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZETBEN 
2012. FEBRUÁR 27-IG LEHET. A jelentkezési lapot Gaál Annának küldjék el e-mail-en: a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. (A jelentkezési lap letölthető a PMKI honlapjáról a felhívások menüpont alatt is: www.pmkult.hu)

A PEST MEGYEI BEMUTATÓK HELYSZÍNEI ÉS IDŐPONTJAI:
Madách Imre Művelődési Központ – Vác (2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 63. Tel: 27/518-200) 2012. április 14. (szombat)
Művelődési Központ és Könyvtár – Tököl (2316 Tököl, Kossuth u. 66. Tel.: 24/510-905)  2012. április 21. (szombat) 

Kérjük a csoportokat, tartsák be a jelentkezési határidőt, mielőbb küldjék be jelentkezési lapjaikat, jelöljék rajta, hogy melyik helyszínen szeretnének fellépni, mert a jelentkezés sorrendjét figyelembe vesszük a bemutatók helyszínének kiválasztásánál.  
Kérjük, a jelentkezési lap minden pontját töltsék ki, mert csak így tudjuk a rendezvényeket megfelelően előkészíteni!

A fesztivál országos találkozójára a tervek szerint Pakson kerül sor, várhatóan 2012. június 8-9-10-én.

Mivel Pest megyében két helyszínen kerül megrendezésre a gyermekszínjátszó találkozó, és a csoport vezetőinek jelölniük kell, melyik helyszínen szeretnének bemutatkozni kérjük, hogy AZ ÁLTALUNK MEGKÜLDÖTT JELENTKEZÉSI LAPOT HASZNÁLJÁK. Azoktól a csoportvezetők is ezt kérjük, akik közvetlenül megkapták a Magyar Drámapedagógia Társaság kiírását és nevezési lapját. Ezzel egyszerűbbé válik szervezési, előkészítési munkánk. 

A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni Gaál Annánál a 06-12336912-es és a 06-30-9391-777-es telefonon és a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen lehet.
 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Budapest, 2012. február 03.


  Gaál Anna Makra Borbála
 főtanácsos      igazgató

 
 
csik
rss RSS hírolvasó
csik
Dokumentumtár
csik
Kiadványaink
Közművelődési Információk
Hirdetés
megjelentek legújabb kiadványaink
Hirdetés
Hirdetés
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés